Welke soorten raamsloten zijn er?

soorten raamslotenEr zijn verschillende soorten raamsloten verkrijgbaar in de handel. Waar moet je op letten en welke type past bij jouw ramen? 

Soorten raamsloten: wegwijs geraken

Een raamslot kan het leven van je kind redden, maar het houdt ook ongewenste gasten buiten. Bovendien kun je de meeste soorten raamsloten eenvoudig zelf plaatsen op een PVC-raam. De meest voorkomende raamsloten zijn:

Raamboom

Een raamboom is vooral geschikt op stompe, houten ramen. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te vervangen. Hou wel rekening met de draairichting van je raam als je een raamboom wil kopen. Ook het profiel van het kozijn speelt een rol.

Raamgrendel

Soorten raamslotenEen raamgrendel is een zogenaamd oplegslot. Het ligt aan de binnenzijde van het raam en komt voornamelijk voor op stompe, naar binnen draaiende ramen. Dat maakt ze ideaal voor PVC-ramen. Ze kunnen ook gebruikt worden als slot op achter- en balkondeuren. Ook hier moet je goed opletten bij de aanschaf dat je het juiste model kiest. Er bestaan namelijk nogal wat varianten.

Inbouwespagnolet

Met vaak meer dan vijf sluitpunten en een afsluitbare raamkruk is dit type raamslot ideaal voor dakramen. Zowel traditionele draai- of klapramen, maar ook draaikiepramen die tegenwoordig vaak voorkomen in nieuwbouwwoningen. Een nadeel van inbouwespagnoletten is dat moeilijk vervangbaar zijn. Dat komt omdat ze voor heel specifieke raamprofielen zijn geproduceerd én omdat het sluitwerk ervan enorm stevig is. Het is dus verstandig om bij schade een professional te consulteren. Een alternatief voor vervanging is het bijplaatsen van opleggrendels. Dat is veel goedkoper en bovendien een stuk gemakkelijker.

Opbouwespagnolet

Dit soort van raamslot wordt het vaakst gebruikt op stompe, houten ramen. Het bestaat uit twee metalen stangen die over de hele lengte van het raam lopen en bediend kunnen worden met een draaikruk. De sluitpunten zitten in of op de kozijnen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!