Wat bepaalt de prijs van je nieuwe schuifraam?

porte coulissante en verreGeen betere optie dan een schuifraam om een praktische en stijlvolle doorgang van je woning naar je tuin of balkon te creëren! Een schuifraam zorgt immers voor extra veel daglicht en bespaart ook heel wat ruimte. Een absolute meerwaarde, dat is zeker, maar wat bepaalt nu precies de prijs?

Pvc voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Net zoals bij gewone ramen of deuren, is ook bij de keuze van een schuifraam de prijs-kwaliteitsverhouding cruciaal. Die wordt voor een groot stuk bepaald door de materiaalkeuze. Je wil immers een duurzame en degelijke oplossing, maar niet ten koste van elke prijs. Een schuifraam in pvc is dan zonder twijfel de beste optie. Pvc is een topmateriaal, maar het is een stuk goedkoper dan aluminium en hout. Bovendien gaat het ook langer mee dan hout en hoef je het niet te schilderen of te beitsen.

Wil je toch een metaal- of houtlook? Geen probleem, pvc-schuiframen zijn verkrijgbaar in een breed kleurenpalet, waaronder ook aluminiumkleur en imitatiehout.

Beglazing bepaalt ook de prijs van je schuifraam

Nog een belangrijke factor die het prijskaartje van je schuifraam beïnvloedt: de beglazing. Je hebt de keuze tussen deze opties:

Een kwaliteitsvol schuifraam moet de thermische en akoestische isolatie van je woning ten goede komen. Enkel glas is dan misschien wel de goedkoopste keuze, het is zeker niet de meest aangewezen. Wil je een energiezuinig huis of appartement? Ga dan liever voor een van de andere mogelijkheden. Dat is een investering die je dubbel en dik zult terugverdienen.

Formaat en plaatsing

Ten slotte zijn ook de afmetingen van je schuifraam bepalend voor de prijs. Hoe groter, hoe duurder, dat is logisch.

Heb je voor je schuiframen offertes laten opmaken bij een aantal bedrijven, dan kun je misschien grote prijsverschillen opmerken. Let er dan zeker op of de plaatsing van het schuifraam wel degelijk in de totaalprijs is inbegrepen.

Geïnteresseerd in een nieuw schuifraam? Neem dan contact op met ons voor een gratis offerte. We geven je graag advies op maat en staan bovendien garant voor heel scherpe prijzen.

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!