Geen overbodige luxe in de zomer: zonwerend glas

Zonwerend glasZomer betekent zon – in normale omstandigheden althans. Als je dan wil dat het binnenshuis niet snikheet wordt, dan kies je maar beter voor zonwerend glas. Daarmee sla je trouwens twee vliegen in één klap: in warme periodes hou je de zonnestralen voor een groot deel buiten en in de winter blijft de warmte lekker binnen.

Wat is zonwerend glas?

Zonwerend glas is een vorm van hoogrendementsglas dat de intensiteit van het binnenvallende zonlicht afzwakt. Een metaalcoating zorgt ervoor dat een deel van de zonnestralen gereflecteerd wordt. Zonwerend glas houdt het licht dus niet volledig tegen: binnen kun je nog gerust werken en leven zonder dat je daarvoor de verlichting moet aansteken. In kantoorgebouwen of winkels wordt vaak gebruik gemaakt van zonwerend glas, maar ook in privéwoningen zie je het steeds meer.

Wanneer is zonwerend glas aangewezen?

Als je een woning bouwt waar je grote glaspartijen voorziet aan de zuidelijke, zuidoostelijke of zuidwestelijke kant, dan is het een goed idee om voor zonwerende beglazing te kiezen. Ramen die voornamelijk op het zuiden gericht zijn, houden in de zomer namelijk een groot risico op oververhitting in.

De vele voordelen van zonwerend glas

Uiteraard kies je voor zonwerende beglazing opdat je in de zomer niet zou zitten puffen in je huis. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen:

  • Als je zonwerend glas installeert, hoeft je niet meer te investeren in een apart zonweringssysteem zoals jaloezieën of een dure geautomatiseerde oplossing. Ook een airco wordt overbodig. Op die manier kun je aardig wat geld uitsparen.
  • Zonwerend glas beperkt drastisch het warmteverlies in je woning, wat je een mooie besparing op je energiefactuur oplevert.
  • Zonwerend glas is erg veilig en bestand tegen schokken.
  • Zonwerende beglazing is beschikbaar in verschillende kleurtinten zoals grijs, blauw, groen en zilver.
  • Ook op het gebied van geluidsisolatie scoort zonwerend glas bijzonder goed.

Geïnteresseerd in zonwerende beglazing? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!