Vliegenhorren: onmisbare bondgenoten voor een goede nachtrust

Het bedritueel in de zomer? Eerst de ramen open, zodat er frisse lucht binnen komt. Maar als je rustig en goed wilt slapen, zal je niet zonder vliegenhorren kunnen. Een degelijk vliegenraam vormt een barrière voor die vervelende insecten die je ’s nachts uit je slaap houden.

Je nachtrust is goud waard

vliegenraamTijdens de slaap komen we tot rust, herstelt ons lichaam zich en laden we onze batterijen op. Een goede nachtrust bezorgt je energie en veerkracht voor de hele dag. Een van de belangrijkste factoren voor een gezonde slaaphygiëne is een rustige, donkere en goed geventileerde slaapkamer.

Goed slapen lukt ook alleen maar zonder vervelende insecten. Muggen en vliegen kunnen je urenlang wakker houden. Het is een herkenbaar scenario: je hoort een mug zoemen en kan niet meer slapen tot je de boosdoener(s) gevonden hebt. En dan zwijgen we nog over de muggenbeten achteraf…

Hou ongedierte buiten met een vliegenraam of -hor

De oplossing is eenvoudig. Dankzij vliegenhorren verlucht je je slaapkamer het hele jaar goed én slaap je in alle rust, zonder dat insecten je wakker houden.

Er bestaan verschillende soorten horren voor je PVC-ramen. Een permanente inzethor kan je in een kiepraam of draaikiepraam zetten en het hele seizoen laten zitten. Een inzethor is heel effectief omdat ze niet verplaatst, opgerold of opzijgeschoven moet worden. Andere systemen, zoals oprolhorren of schuifvliegenramen, zijn dan weer zinvol voor dakramen.

Bij Van pellicom kan je terecht voor vliegenramen op maat. Je kan de kleur van het vliegenraam zelf kiezen, zodat het perfect bij je huis en je persoonlijke smaak past.

Niet alleen in de slaapkamer

Op zwoele zomerdagen zetten we de ramen en deuren graag wagenwijd open. Samen met de deugddoende frisse lucht, komen echter ook vliegen, muggen, spinnen en zelfs wespen naar binnen. Het volstaat daarom niet om in de slaapkamer vliegenramen te plaatsen. Ook in andere ruimtes zijn vliegenramen onmisbaar.

Voorzie deuren naar de tuin of het terras van een vliegendeur. Met de deur open en de vliegendeur gesloten geniet je van het mooie weer zonder dat er insecten binnenvliegen.

Vliegenhorren zijn geen overbodige luxe. Degelijke vliegenramen en -deuren kunnen het verschil betekenen tussen een deugddoende of een slapeloze nacht. En dat merk je ’s ochtends!

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!