Hou dieven op afstand met het juiste veiligheidsbeslag

Hou dieven op afstand met het juiste veiligheidsbeslagJe wilt je woning uiteraard degelijk beschermen tegen inbrekers. Sta daarom voldoende lang stil bij het kiezen van veiligheidsbeslag voor je ramen en buitendeuren. Er zijn verschillende mogelijkheden: een combinatie van duurzame sloten voor de ramen en een veiligheidsschild op de buitendeuren volstaat voor de meeste mensen. Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je ook voor bijkomende opzetsloten kiezen.

Veiligheidsbeslag wapent je tegen inbraken

Een inbraak, we wensen het niemand toe. Gelukkig kun je je met degelijk veiligheidsbeslag vandaag de dag goed wapenen tegen ongewenst bezoek. Dat bestaat altijd uit een binnen- en een buitenschild. Het buitenschild wordt vanuit de binnenzijde vastgeschroefd zodat er geen schroeven zichtbaar zijn langs de buitenzijde. Daardoor is het voor een dief nagenoeg onmogelijk om het schild te verwijderen om vervolgens het slot af te breken. Veiligheidsschilden worden sinds een aantal jaren standaard op buitendeuren van nieuwbouwhuizen gemonteerd.

Drie- of vijfpuntsluitingen en cilindersloten

Van pellicom kiest voor een hoge basisveiligheid met sloten, scharnieren en cilinders in hoogwaardig materiaal. Standaard worden PVC deuren minimum uitgerust met een driepuntsluiting. Voor een nog betere beveiliging kun je kiezen voor een vijfpuntsluiting of een extra veiligheidscilinder. Kies voor een cilinderslot waarbij er inwendig stalen stiften gemonteerd worden. In combinatie met veiligheidsbeslag dat alleen van binnenuit zichtbaar is én meerpuntsluitingen (boven, midden en onder) is je deur zo goed als ondoordringbaar voor inbrekers.

Vergeet het raambeslag niet

Raambeslag is ook essentieel. Duurzame sloten volstaan voor de meeste mensen. Wie het graag nóg veiliger heeft, kan ook kiezen voor een bijkomend opzetslot. Dat maakt het voor een inbreker extra moeilijk om het raam open te wrikken. Vergeet ook de kleine ramen niet te beveiligen, zoals het toilet, bijvoorbeeld. Die zijn bij inbrekers trouwens heel populair omdat ze weinig lawaai maken als ze breken en dus weinig argwaan wekken.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!