Energiepremies in 2014: waar heb je recht op?

Energiepremies in 2014Ook in 2014 zijn er weer heel wat energiepremies op te strijken voor wie energiezuinig bouwt en/of verbouwt. Hoogrendementsbeglazing kan u tot 15 euro per vierkante meter opleveren.

Energiezuinig bouwen is niet alleen goed voor het milieu, ook je portemonnee vaart er wel bij! Wie bijvoorbeeld kiest voor PVC ramen bespaart daarmee flink op zijn energierekening. Dat kun je gemakkelijk zelf berekenen.

Maar energiezuinig bouwen of verbouwen wordt ook door de Vlaamse overheid beloond. Ook in 2014 zijn er tal van energiepremies van toepassing. Netbeheerders Eandis en Infrax zijn trouwens verplicht om bij hun afnemers energiebesparing te stimuleren. Beide delen dan ook dezelfde premies uit. Je kunt niet zelf kiezen wie je netbeheerder is. Per gemeente werd een netbeheerder aangeduid.

Wie zijn oude enkele beglazing laat vervangen door hoogrendementsbeglazing heeft recht op een premie van 12 euro per vierkante meter. Bij vervanging van dubbel glas loopt dat bedrag op tot 15 euro per vierkante meter.

Wie gelijktijdig investeert in muurisolatie én hoogrendementsglas (een zogenaamde combipremie) kan rekenen op premies tussen 48 en 60 euro per vierkante meter.

Energiepremies in 2014 voor bestaande woningen

Voor bestaande woningen en appartementen (aangesloten op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006) zijn er premies voor: dak- of zoldervloerisolatie, muurisolatie (spouw of aan de buitenkant), kelder- of vloerisolatie, vervanging van beglazing door hoogrendementsbeglazing, de plaatsing van een warmtepomp en de plaatsing van een zonneboiler. Deze premies gelden ook wanneer je als niet-particulier eigenaar bent van een woongebouw. Bovendien worden de premiebedragen en de maxima van de premies verhoogd met vijftig procent voor investeringen in bestaande woningen.

Energiepremies in 2014 voor nieuwbouwwoningen

Voor nieuwbouwwoningen en nieuwbouwappartementen wordt een globale E-peilpremie gegeven. Daarnaast zijn er ook nog bijkomende premies mogelijk zoals een kortingsbon voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine of koelkast. Wie een individuele condensatieketel op aardgas of stookolie laat plaatsen kan rekenen op een premie van 800 euro. Voor investeringen in nieuwbouwwoningen worden de premies en maxima verhoogd met twintig procent.

Wie een woning huurt, tot slot, kan in aanmerking komen voor het sociaal dakisolatieproject van de netbeheerder of kans maken op een gratis energiescan.

Een volledig overzicht van de energiepremies vind je hier.

Wil je besparen op je energiefactuur? Installeer dan vlug PVC-ramen.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!