Een lage energiewoning bouwen? Verlies ramen en deur niet uit het oog!

lage energiewoning bouwen? denk ook aan de ramen en deurenDe normen die het energieprestatiecertificaat voorschrijft voor nieuwe woningen verplichten elke bouwheer ertoe om een lage energiewoning te bouwen. Muur- en dakisolatie zijn daarbij van cruciaal belang, maar ramen en deuren spelen evengoed een bepalende rol voor het EPC. Wie slim investeert in ramen en deuren en kiest voor de juiste materialen zal zijn verwarmingskosten sterk zien dalen zonder daarbij in te boeten aan warmte en gezelligheid in huis.

Het e-peil: jouw garantie op duurzaamheid

Wie een nieuwe woning laat bouwen wordt door de overheid verplicht om dat te doen met duurzaamheid in het achterhoofd. Voor aanvragen ingediend sinds 1 januari 2012 mag het E-peil maximaal E70 bedragen. Voor aanvragen ingediend sinds 1 januari 2014 ligt het maximum vast op E60. Wie een hoger E-peil heeft, kan een boete krijgen, scoor je lager dan kun je een premie van je netbeheerder krijgen.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Ramen en deuren: de zwakke plek van je woning

Een lage energiewoning bouwen heeft dus tal van voordelen. Met de moderne bouwtechnieken is het ook relatief eenvoudig geworden om een goed isolerende woning te bouwen. Althans, als er voldoende aandacht wordt besteed aan ramen en deuren. Wat betreft isolatie zijn ramen en deuren zowat de achilleshiel van je woning: als er warmte ontsnapt dan is het via een openstaande deur of via het raam.

PVC ramen en deuren beperken warmteverlies het beste

Wil je het warmteverlies tot een absoluut minimum beperken, kies dan voor PVC ramen en deuren. PVC raamprofielen zijn volledig wind- en luchtdicht en halen dankzij het gebruik van luchtkamers een U-waarde tot 0,65 W/m²K (Zendow#neo Premium van Deceuninck). In combinatie met hoogrendementsglas zijn PVC-ramen écht onklopbaar.

Ook voor deuren is PVC een milieubewuste keuze. Bovendien is PVC robuust, waardoor inbrekers heel wat moeite zullen hebben om jouw voordeur open te breken. Deuren in PVC zijn tegenwoordig – net als ramen, overigens – verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en uitvoeringen.

Ben je op zoek naar een installateur van PVC ramen en deuren? Van pellicom is al 45 jaar lang vaste partner van Deceuninck.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!