5 tips om je huis koel te houden tijdens de zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent – hopelijk – ook weer heel wat zonnige dagen en hoge temperaturen. Ideaal voor uren plezier in je tuin, aan het strand of op een terrasje. Maar binnen in je woning heb je het ’s zomers liever wat minder warm. We geven je een aantal mogelijkheden om je huis koel te houden.

1. Installeer rolluiken

Rolluiken zijn een excellent middel om de hitte efficiënt buiten te houden. Kies je voor rolluiken in pvc, dan zit je zeker goed. Pvc staat namelijk garant voor een uitstekende thermische isolatie. Bovendien passen pvc-rolluiken op alle mogelijke ramen. Een investering die dus zeker de moeite waard is.

2. Installeer zonneschermen en rolgordijnen

Een alternatief voor rolluiken zijn zonneschermen of zonnescreens. Dat zijn doeken met zonwerende eigenschappen die je voor je raam kunt bevestigen. Een deel van het licht wordt nog doorgelaten, maar de warmte blijft wel buiten. Belangrijk daarbij is wel dat je de zonwering aan de buitenkant van je raam installeert.

Wil je zelf kunnen bepalen hoeveel zonlicht je nog binnenlaat, dan kun je kiezen voor rolgordijnen of jaloezieën.

3. Kies voor sterk isolerende ramen en deuren

Ramen en deuren met goede thermisch isolerende eigenschappen dragen enorm bij aan een aangenaam klimaat in huis. ’s Winters houden ze de warmte binnen en ’s zomers houden ze je huis koel.

4. Kies voor zonwerend glas

Je kunt ook kiezen voor glas met een coating die de warmte van de zon weerkaatst. Dat gebeurt wel het hele jaar door. Met dergelijk glas blijft dus ook de warmte van een winterzonnetje buiten.

5. Ventileer je woning ’s ochtends

Als je je huis wil ventileren door de ramen open te zetten, dan doe je dat best ’s morgens vroeg. Tussen tussen zeven en tien uur is ideaal om maximaal van de laagste temperatuur te profiteren.

Het is een misvatting dat je het best ’s avonds of ‘s nachts je ramen openzet. Zeker in de stad heb je dan nog altijd last van de stralingswarmte van de gebouwen.

Heb je vragen over de mogelijkheden van rolluiken of isolerende ramen en deuren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!