PVC ramen en deuren schoonmaken, gemakkelijk en snel

pvc ramen en deuren schoonmakenEen van dé grote voordelen van PVC is het grote onderhoudsgemak. PVC ramen en deuren schoonmaken is kinderspel. Ze onderhouden, bij wijze van spreken, zichzelf. Tel daarbij nog eens de veelzijdigheid en scherpe prijs van PVC en je hebt geen enkele reden meer om nog voor hout of aluminium te kiezen.

Wie wil dat nu niet: optimaal kunnen genieten van mooie ramen en deuren, zonder dat je wekelijks in de weer moet met schoonmaakmiddelen. PVC is stof- en vuilafwerend. Je hoeft dus helemaal niet hard te zwoegen om propere ramen te krijgen. Een spons en lauw water volstaan.

Wat je zeker niet mag doen:

PVC is een kunststof die je nooit mag schoonmaken met een bijtend schuurmiddel. Ook schuursponzen zijn uit den boze. Je zou er je PVC ramen en deuren enkel maar mee beschadigen. En dat is uiteraard niet de bedoeling! Gebruik sowieso altijd water als je PVC poetst, droog reinigen kan immers krassen maken.

Wat met hardnekkige vlekken op PVC ramen en deuren?

Zoals gezegd volstaan water en een zachte spons om het meeste vuil te verwijderen. Krijg je tóch te maken met hardnekkige vlekken die er niet afgaan, voeg dan wat niet-bijtende allesreiniger toe aan het water.

Andere voordelen van PVC

PVC ramen en deuren zijn ongekend sterk en superisolerend. Wie PVC ramen en deuren laat installeren ziet onmiddellijk zijn energiefactuur dalen. PVC ramen en deuren zijn verkrijgbaar in een heel aantal natuurlijke kleuren en in allerlei maten en vormen. Daardoor passen ze in elk huis, in welke stijl dan ook. En PVC is kwaliteitsproduct. Het wordt geleverd tegen een scherpe prijs.

Tips voor het schoonmaken van PVC ramen en deuren

Om af te ronden nog enkele nuttige tips voor het schoonmaken van je PVC ramen en deuren:

  • Te vermijden producten: agressieve reinigingsmiddelen of andere bijtende producten zoals white spirit en aceton.
  • Een jaarlijks onderhoud wordt aangeraden. Neem daarvoor contact op met een specialist.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!