Tips voor een feilloos onderhoud van je raamkozijnen

energiezuinig raamkozijnNiet alleen het juiste isolatiemateriaal en de dikte van de muren maken je woning energiezuinig. Ook het materiaal van je raamkozijnen is een belangrijk wapen in de strijd tegen energieverlies. Onderhoud ze goed en je verwarming kan jarenlang een graadje lager.

PVC, hout of aluminium?

Vooraleer je de raamkozijnen begint schoon te maken als een pro, moet je natuurlijk eerst beslissen welk materiaal je hebben wilt. Ons advies als je onderhoudsvriendelijkheid als een doorslaggevende factor beschouwt? Pvc is de absolute winnaar. Houten raamkozijnen isoleren minder goed en aluminium kozijnen zijn dan weer erg duur. Wil je duurzaamheid tegen een goeie prijs? Kies dan voor pvc.

Spons in de aanslag!onderhoud raamkozijnen

Houten raamkozijnen zijn onderhevig aan regen, wind en koude. Bepaalde houttypes kunnen zelfs vergrijzen of verrotten als je ze niet beschermt. Je geeft ze dus maar beter vaak een liefdevolle behandeling. Regelmatig – elke 3 tot 5 jaar – ontvetten, oliën, vernissen en lakken is een asbolute aanrader.

Wie voor pvc-ramen kiest, hoeft de spons echt niet elke week boven te halen. De kunststof is immers water- en vuilafstotend. Veel meer dan een zachte spons, een emmer water en wat reinigingsmiddel heb je dus niet nodig. Een paar keer per jaar je kunststof raamkozijnen reinigen, is voldoende om ze stralend te houden. Vergeet ook niet om de dichtingen tussen het glas en de pvc-profielen schoon te maken en in te wrijven met talkpoeder. Waterdichtheid gegarandeerd!

> Onze tips om ramen te wassen zonder strepen

Ook aluminium raamkozijnen hoef je slechts een paar keer per jaar schoon te maken met lauw water en een reinigingsmiddel. Maar let op: de kostprijs van aluminium ligt wel een pak hoger dan die van pvc, terwijl ze kwalitatief gezien elkaar gelijken zijn.

Wil je graag wat meer info? Laat dan snel een offerte opstellen!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!