Pvc ramen met een aluminium look: het beste van twee werelden!

Ramen in pvc hebben heel wat wat voordelen. Toch twijfelen sommige mensen wanneer ze ramen moeten kiezen, bijvoorbeeld omdat ze zo houden van het uitzicht van aluminium. Dat hoeft je evenwel niet tegen te houden. Vandaag kun je perfect kiezen voor ramen die de voordelen van pvc combineren met een aluminium look.

De troeven van pvc ramen

Als je nieuwe ramen wil, heb je de keuze tussen hout, aluminium en pvc. Een minderheid van de mensen neemt tegenwoordig nog hout. Hout is namelijk erg duur en niet onderhoudsvriendelijk. Blijven over: aluminium en pvc. Van die twee is pvc de logische keuze.

Pvc heeft namelijk heel wat troeven. Om er enkele te noemen:

  • Uitstekende thermische en akoestische isolatie
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Tot dertig procent goedkoper dan hout en aluminium

Akkoord, aluminium is een sterk materiaal, maar het kan niet op tegen de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van pvc. Val je voor de look van aluminium? Dan hebben we goed nieuws voor jou: ook pvc ramen kunnen je die typische look bieden.

Pvc ramen met een aluminium look

Nog een groot voordeel van pvc ramen is dat ze te verkrijgen zijn in tal van verschillende uitvoeringen. Er is werkelijk voor elk wat wils. Je kunt kiezen uit zo’n 120 mogelijke kleuren en motieven.

Tussen al die mogelijkheden zitten ook verschillende aluminiumtinten. Zo kun je kiezen voor ramen met een ‘metallic look’ (foiled metallic), bijvoorbeeld:

  • Aluminium (REF 1184)
  • Alux wit aluminium (REF 1186)
  • Geborsteld aluminium (REF 1658)

aluminium look

Ook bij de gladde folies (‘foiled smooth’) vind je kunststof met een aluminium look, namelijk grijs aluminium (REF 1911).

aluminium look

De tijd dat het aantal mogelijke kleuren voor pvc ramen eerder beperkt was, ligt duidelijk al ver achter ons. Vandaag maken kleurcoatings nagenoeg elke look mogelijk, ook een aluminiumlook.

Wil je meer informatie over de verschillende kleurenopties voor pvc ramen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!