5 veelgehoorde klachten over pvc: terecht of niet?

PVC ramen en deuren met een authentieke lookTwijfel je om ramen en deuren in kunststof te nemen omdat je van iemand klachten over pvc gehoord hebt? Weet dat er over dit materiaal heel wat vooroordelen de ronde doen. In zowat alle gevallen gaat het om gedateerde of onvolledige informatie. Maak je dus geen zorgen: het is erg makkelijk om deze vooroordelen te ontkrachten.

Klacht 1: pvc is niet stevig

Dit vooroordeel moet wel heel erg oud zijn. Tegenwoordig worden ramen en deuren in pvc namelijk verstevigd met metaal en zijn de lasprocessen geoptimaliseerd. Daardoor krijg je een solide en duurzaam product. Kies je voor ramen en deuren uit onze Zendow-serie, dan geniet je van een superieure kwaliteit. Bij normaal gebruik hoef je je over schade dan ook geen zorgen te maken. Ramen en deuren in pvc zijn zelfs zo stevig dat ze inbrekers geen enkele kans geven.

Klacht 2: pvc ziet er ‘goedkoop’ uit

Het tegendeel is waar. Ramen in pvc kun je met het blote oog nauwelijks nog onderscheiden van ramen in aluminium. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 117 verschillende kleuren. Heb je het meer voor een houtlook? Kies dan voor een van de houtimitaties die je ramen of deuren de allure van bijvoorbeeld eik of mahonie geven.

Klacht 3: pvc is niet brandveilig

Wie weinig technische kennis heeft, denk misschien snel: “Pvc is een type plastic en dat moet dus wel brandgevaarlijk zijn.” Dat klopt niet. Pvc is een materiaal dat zeer moeilijk brandt en het vuur al helemaal niet aanwakkert. Bij de productie van ramen en deuren in pvc wordt bovendien enorm veel aandacht aan brandveiligheid besteed.

Klacht 4: pvc is moeilijk te onderhouden

Er wordt verteld dat ramen en deuren in pvc vuil aantrekken, maar die bewering is nergens op gebaseerd. Pvc is namelijk nauwelijks elektrostatisch. Ramen en deuren in kunststof zijn dan ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Nog goed nieuws: je hoeft ze nooit te schilderen, te vernissen of te lakken én ze zijn bestand tegen zouten, zuren, minerale vetten en oliën. Ideaal dus voor alle weersomstandigheden.

Klacht 5: pvc is slecht voor het milieu

Bij verbranding van pvc komen dioxines vrij, maar daar is meteen ook alles mee gezegd. Voorts is pvc erg milieuvriedenlijk:

  • Het is perfect recycleerbaar.
  • Het is licht, wat het transport vergemakkelijkt.
  • Pvc wordt onder lage temperaturen geproduceerd.
  • Bij de productie gelden strenge milieunormen.

Heb je nog vragen over ramen en deuren in pvc? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!