Hierin verschilt een buitendeur van een binnendeur

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet denken, maar er zijn heel wat verschillen tussen binnen- en buitendeuren. We zetten de belangrijkste verschillen op een rijtje, zodat jij perfect weet waarop je moet letten als je nieuwe deuren koopt.

Binnendeuren: een aanvulling op je interieur

De enige functies van een binnendeur zijn verschillende ruimtes van elkaar scheiden en eventuele geluiden tegenhouden. Het allerbelangrijkste is dat je binnendeuren bij de rest van je interieur passen. In een oud herenhuis zijn klassieke, houten deuren het mooist, terwijl je in een moderne loft beter strakkere deuren plaatst. In het algemeen kies je het best binnendeuren die een subtiele aanvulling op je interieur zijn en niet alle aandacht naar zich toetrekken.

De verschillende functies van een buitendeur

Een buitendeur heeft heel wat meer functies dan een binnendeur. Doordat een buitendeur in de schil van je woning zit, moet ze bijvoorbeeld goed isoleren. Daarbij zijn de kwaliteit van de deurprofielen en beglazing van groot belang. Met isolerende buitendeuren ontsnapt er heel wat minder warmte en dat merk je aan je energiefactuur.

Verder moeten buitendeuren, in tegenstelling tot binnendeuren, je woning ook beschermen tegen inbraak. Veiligheidsbeslag en stevige cilindersloten zijn hierbij cruciaal. Wie een buitendeur met glas wil, kiest daar het best gelaagd veiligheidsglas voor. Dat type glas is vijf keer sterker dan gewoon glas en houdt meteen ook lawaai buiten.

Ten slotte is er de esthetische functie. Je voordeur is het eerste wat iemand ziet, een soort visitekaartje van je woning. Daarom kies je maar beter een design dat perfect bij je woning past en een kleur die je niet snel beu wordt.

Deuren in pvc: waar voor je geld

Wil je er zeker van zijn dat je buitendeuren aan alle voorwaarden voldoen? Dan zijn deuren in pvc vast iets voor jou. Pvc staat bekend voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het materiaal is goedkoper dan hout en aluminium, maar heeft wel een uitstekende akoestische en thermische isolatiewaarde en is onderhoudsvriendelijk én inbraakveilig. Ten slotte past pvc bij alle bouwstijlen, of je nu houdt van landelijk of modern.

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag je gratis offerte aan. Wij staan klaar met tips en advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!