Burengerucht? Verminder de overlast met geluidsisolerende ramen

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Toch kunnen buren ook weleens voor overlast zorgen. Een luide grasmaaier op zondag, een pittige discussie met argumenten boven de 90 decibel of een metalminnende tienerzoon: burengerucht kan behoorlijk hinderlijk zijn. De oplossing? Een degelijke akoestische isolatie. Zeker als je in een rij- of een koppelwoning woont, is dat een absolute must. Ook de keuze van de juiste ramen spelen daarbij een belangrijke rol.

Indeling is cruciaal

Als je een woning bouwt, doe je er goed aan om ook met mogelijk burengerucht en straatlawaai rekening te houden. Een weldoordachte indeling van je huis is dan ook cruciaal. Zo bevindt je slaapkamer zich maar beter niet aan de straatkant of pal naast de woonkamer van je buren.

Helaas kun je bij een bestaande woning de indeling niet kiezen. Plan je ingrijpende verbouwingen, dan is het wel mogelijk om sommige ruimtes een andere bestemming te geven.

Vloer én muren isoleren

Om zo weinig mogelijk last te hebben van burengerucht is het daarnaast ook belangrijk om zowel je vloer als je muren te isoleren. Dat kan op twee manieren:

  • Luchtisolatie verhindert dat geluiden zich via de lucht verspreiden.
  • Contactgeluidsisolatie dempt de geluiden die zich via materialen en structuren voortplanten.

Kies voor geluidsisolerende ramen

Ten slotte is ook de isolerende waarde van je ramen een cruciale factor om burengerucht buiten te houden. Neem zeker ramen met isolerend glas én isolerende raamprofielen.

Je kunt kiezen voor dubbele of driedubbele beglazing. Bij driedubbele beglazing wordt aan de binnenkant een transparante coating aangebracht voor een nog betere isolatie. De akoestische isolatiewaarde bij driedubbele beglazing is dan ook tot zes keer hoger dan bij dubbel glas.

Voor je raamprofielen is pvc de beste optie. Behalve sterk isolerend, is het ook een licht en duurzaam materiaal dat je makkelijk kunt personaliseren in de kleur en afwerking van jouw keuze.

Geïnteresseerd om overtollige decibels buiten te houden met pvc-ramen? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of vraag een gratis offerte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!