Combipremie bij investering in nieuwe ramen én muurisolatie vanaf 2014

combipremie 2014Goed nieuws voor mensen die willen investeren in zowel nieuwe ramen als muurisolatie. Dankzij de combipremie krijg je een groter deel van je investering terugbetaalt. Daarmee zet de Vlaamse overheid de volgende stap naar CO2-neutrale woningen. Resultaat? De cijfers op je energiefactuur dalen zienderogen. En ook het milieu vaart er wel bij!

Globale aanpak

Wanneer mensen hun woning isoleren, denken ze nog te veel in hokjes. De ramen, het dak en de muren worden te dikwijls apart aangepakt. Met de combipremie wil de Vlaamse regering een globale aanpak stimuleren. Wie gelijktijdig investeert in muurisolatie en nieuwe ramen met hoogrendementsglas kan gebruik maken van een extra aantrekkelijke premie. De maatregel geldt vanaf 1 januari 2014.

Voorwaarden van de combipremie voor 2014

Wie komt er in aanmerking voor de combipremie en aan welke voorwaarden moet je voldoen?

  • Vervanging enkel glas: de premie wordt opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter met een plafond van 1.680 euro.
  • Vervanging dubbel glas: de premie stijgt tot 60 euro per vierkante meter met een maximum van 2.100 euro.
  • Alle ramen met enkele of dubbele beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter moeten in de van muurisolatie voorziene gevels of geveldelen vervangen worden.

De premie voor de muurisolatie blijft onveranderd.

raamisolatie

Terugverdientijd verkort dankzij de combipremie

De sectororganisaties zijn enthousiast over deze nieuwe maatregel. Onder meer de Confederatie Bouw verrichte al wat rekenwerk waaruit blijkt dat de combipremie een heel positieve impact heeft op de terugverdientijd. Het terugverdieneffect van de gecombineerde investering wordt teruggebracht tot 13 jaar. Als je de onderdelen apart vervangt, bedraagt de termijn ongeveer 30 jaar.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Ben op zoek naar ramen met een hoge isolatiewaarde? Dan ben je bij Van pellicom aan het juiste adres. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!