Elektrische rolluiken: praktisch en esthetisch

elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken combineren het beste van twee werelden. Ze bieden de voordelen van traditionele modellen, maar met een moderne en hippe toets. Ze functioneren namelijk volledig geautomatiseerd. Dankzij de rolluikmotor volstaat een eenvoudige druk op een knop om het rolluik op en neer te laten. Verder zien elektrische rolluiken er erg fraai uit want je hoeft er geen draaihendels of riemen voor te gebruiken.

Rolluikmotor in nieuwe of bestaande rolluiken?

Een rolluikmotor kan uiteraard in nieuwe rolluiken worden geïntegreerd. Maar ook in bestaande rolluiken kan je er een inbouwen. Bij nieuwe exemplaren worden de buismotoren in de as van het rolluik gemonteerd en zijn de motoren volledig aangepast aan de grootte en het gewicht van het rolluik. Bij bestaande rolluiken ligt het iets moeilijker omdat je er zeker van moet zijn dat de motor het gewicht en de grootte aankan.

Elektrische rolluiken: de voordelen op een rijtje

De voordelen van elektrische rolluiken zijn talrijk. We zetten de voornaamste even op een rijtje:

  • Bescherming tegen zon, regen en kou
  • Extra isolerende werking
  • Geluiden worden gedempt
  • Grotere privacy
  • Inbrekers krijgen het extra moeilijk om in te breken
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

elektrische rolluiken

Met timer of zonnesensoren

Een van de grootste voordelen van elektrische (of gemotoriseerde) rolluiken is dat je ze kan programmeren. Je kan de timer zo instellen dat ze iedere dag op hetzelfde tijdstip openen en sluiten. Er zijn ook modellen met sensoren verkrijgbaar die bij zonneschijn automatisch sluiten. Naast elektrische rolluiken met afstandsbediening, zijn er ook met draaiknop verkrijgbaar. De bediening verloopt automatisch per individueel rolluik of via een bedieningspaneel waarmee je alle rolluiken van het huis kan aansturen.

Prijs elektrische rolluiken

De prijs van elektrische rolluiken wordt vooral bepaald door de sterkte van de motor. Hoe meer vermogen de motor heeft, hoe duurder het rolluik. Verder speelt ook het gebruikte materiaal, de grootte van het raam en het soort bediening een rol. Per raam moet je uitgaan van een prijs tussen 150 en 350 euro.

Ontvang gratis advies op maat

Ben je op zoek naar elektrische rolluiken en bijhorende ramen? Neem dan contact met ons op voor gratis advies op maat. We staan je met plezier te woord.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!