Energiezuinig bouwen: tips

energiezuinig bouwenAls het over energiezuinig bouwen gaat, heeft iedereen de mond vol over isolatie. Isolatiemateriaal is inderdaad een goede basis, maar er komt heel wat meer bij kijken…

De grootste boosdoeners inzake energieverlies van een woning

Energiezuinig bouwen heeft niets dan voordelen, maar het moet uiteraard wel op een degelijke manier gebeuren. Sommige dingen lijken misschien wat paradoxaal, maar ventilatie is even belangrijk als het luchtdicht maken van het pand. Het belangrijkste bij energiezuinig bouwen is dat er intelligent wordt omgesprongen met energie.

Een groot deel van de warmte gaat verloren via het dak. Warmte stijgt, dus zal die gemakkelijk via het dak verdwijnen. Een slecht geïsoleerd dak heeft een groot aandeel in een hoog oplopende energiefactuur.

Ook buitenmuren die onvoldoende geïsoleerd zijn, zijn een grote oorzaak van energieverlies. De buitenmuren maken tot 20% van het energieverlies uit. Muren kunnen zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden.

Boosdoeners die wel eens over het hoofd gezien worden, zijn de ramen en deuren. Het is indrukwekkend wat een verschil goed geïsoleerde, winddichte ramen en deuren kunnen maken. En dan hebben we het niet over het openen en sluiten van de ramen en deuren, maar over de isolatie ervan. Bij Van pellicom kan je perfect te weten komen hoeveel je jaarlijks kan besparen dankzij het plaatsen van PVC ramen en deuren!

Energiezuinig bouwen met PVC ramen en deuren

PVC voor ramen en deuren is stevig materiaal dat praktisch geen onderhoud nodig heeft. Bovendien beschikbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Maak hier alvast een kleurensimulatie voor uw type huis en kijk welke kleur het beste is. De andere voordelen op een rijtje:

  • Zendow Neo voor een optimale isolatieAlle elementen kunnen op maat gemaakt worden. Hierdoor bent u zeker van nauw aansluitende ramen en dus een winddichte woning.
  • De PVC raamprofielen zijn opgebouwd uit verschillende luchtkamers, wat voor een superieure isolatiecapaciteit zorgt.
  • Door PVC profielen te combineren met hoogrendementsglas, geef je energieverlies geen schijn van kans. Zowel in de zomer als in de winter. Lees er hier alles over.
  • De levensduur van PVC ramen en deuren is tot op heden nog altijd ongeëvenaard, en dat is bewezen door deze studie!
  • Met het Deceuninck Prekader kan je nu  volledig luchtdicht bouwen, wat gelijk staat aan een absoluut minimum verlies aan energie!

TIP: verlucht elke ruimte regelmatig, zodat de lucht binnen gezond en aangenaam blijft. Elke dag een kwartiertje verluchten maakt al een heel verschil. Bovendien is er meer energie nodig om een vochtige ruimte te verwarmen dan een verluchte ruimte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!