Geef dieven geen schijn van een kans met de juiste deurbeveiliging

deurbeveiligingNiemand wil inbrekers over de vloer krijgen. Een inbraak bezorgt je materiële schade en heel wat kopzorgen. Voorkomen is dus beter dan genezen! Bij de keuze van buitenschrijnwerk is inbraakpreventie een van de belangrijkste aandachtspunten. Opteer dus voor inbraakwerende deuren en geef dieven geen schijn van een kans. Maar er is meer! Wij zetten enkele tips op een rijtje voor de juiste deurbeveiliging.

Inbraakwerende deuren bovenaan de agenda

Wanneer je deuren koopt, mag je de beveiliging van je woning niet uit het oog verliezen. Dieven slagen er nog altijd in om deuren (of ramen) te forceren om in een woning binnen te dringen. Veel mensen denken in de eerste plaats aan de look van het buitenschrijnwerk, maar inbraakwerende deuren zijn minstens even belangrijk. Koop dus in de eerste plaats deuren die een optimale huisbeveiliging garanderen.

Tips voor een optimale deurbeveiliging

Je kan deurbeveiliging op verschillende manieren aanpakken. Met een aantal vrij eenvoudige ingrepen kom je al een heel eind.

Veiligheidssloten

Tegenwoordig zijn veiligheidssloten zowat de standaard. De meeste deuren zijn uitgerust met een cilinderslot dat veel veiliger is dan een klassiek slot. Stalen pennen zorgen voor extra beveiliging. Kies ook voor meerpuntsloten die zich op drie plaatsen in de deur verankeren.

inbraakwerende-deuren

Veiligheidsbeslag

Een cilinderslot alleen is niet voldoende voor een goede deurbeveiliging. Je moet het combineren met het juiste veiligheidsbeslag. Zowel het slotbeslag als de sluitplaat moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Zo kunnen inbrekers de cilinder niet uit het slot verwijderen en de deur openen.

Camerabeveiliging en alarmsystemen

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Installeer dan camera’s. Ze schrikken dieven af en zorgen ervoor dat eventuele overtreders geïdentificeerd kunnen worden. Verder is het ook raadzaam om buitenverlichting met een sensor te plaatsen. Het licht springt dan automatisch aan wat inbrekers niet graag zien gebeuren.

Deurbeveiliging kan ook met alarmsystemen. De moderne systemen kan je programmeren en werken met een veiligheidscode die alleen jij kent.

Tot slot nog een laatste tip: laat sleutels niet rondslingeren en bewaar ze niet op evidente plaatsen zoals onder de mat of onder een bloembak. Zo maak je de weg vrij voor inbrekers en draait je deurbeveiliging uit op een fiasco!

Ben je op zoek naar inbraakwerende deuren? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!