Gelaagd glas: inbraak- en geluidswerend

Gelaagd glasGelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd en bestaat, zoals het woord zegt, uit meerdere glasbladen. Het glas is luchtdicht en op elkaar gelijmd met een folie ertussen. Daardoor valt gelaagd glas niet in scherven uiteen wanneer het breekt. De voornaamste troeven? Gelaagd glas wordt vooral gebruikt om dieven en lawaai buiten te houden.

Vijf keer sterker dan gewoon glas

Het procedé om gelaagd glas te maken is specifiek: het ondergaat een thermische behandeling waardoor het geheel wordt gesmolten. Zo ontstaat er een optimale hechting tussen de glasplaten. Verder is gelaagd glas vijf keer sterker dan gewoon glas dankzij de ingebouwde drukspanningen. Je verkrijgt dus een heel robuuste en stevige beglazing!

Gelaagd glas: de voordelen

Wij zetten de troeven van gelaagd glas even op een rijtje:

  • Dankzij de folie blijven de scherven kleven en is de kans op schade of verwondingen beperkt
  • Gelaagd glas beschermt tegen inbraak en doorval.
  • Gelaagd glas heeft een betere akoestische isolatie dan standaard glas.
  • De dikte van de folies en het aantal kan variëren. De weerstand en de veiligheid kan je dus op maat aanpassen.
  • Gelaagd glas houdt UV-stralen tegen waardoor je meubels en tapijten niet zullen verkleuren.
  • Gelaagd glas is beter bestand tegen corrosie, luchtvervuiling en schoonmaakmiddelen.
Extra stevig gelaagd glas

PVC ramen met gelaagd glas

Ben je op zoek naar een duurzame en mooie ramen? Kies dan voor PVC ramen met gelaagd glas. Je combineert het beste materiaal met een kwalitatieve beglazing. Het resultaat geeft je woning niet alleen een fraaie look, maar is ook erg efficiënt. Interesse? Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten geeft je graag advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!