Goed isoleren betekent goed ventileren

Ventilatiesysteem

Ramen en deuren met een hoge isolatiewaarde zijn onmisbaar in een modern uitgeruste woning. Ze zijn belangrijk voor de energie-efficiëntie en besparen je heel wat verwarmingskosten. Maar naast een effectieve isolatie, is ventileren ook belangrijk. Een goed werkend ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat waardoor het leven binnenshuis er alleen maar aangenamer op wordt.

Ventileren voor een gezond binnenklimaat

Uit onderzoek blijkt dat ieder gezin 10 tot 20 liter vocht per dag produceert door te koken, te douchen, te wassen,… De gevolgen kunnen een grote impact hebben op je gezondheid en de staat van je woning: schimmelvorming, condensatie, allergieën en onaangename geurtjes. In een woning kunnen ook schadelijke stoffen vrijkomen. En veder zorgen de koolstofdioxide die we uitademen en waterdamp ervoor dat de lucht in onze huizen muf wordt. Ventileren is de ideale oplossing om al deze euvels de wereld uit te helpen.

Evenwichtige ventilatie

Ventileren staat bij veel mensen gelijk aan ramen en deuren openzetten en een paar ventilatieroosters installeren. Dat is niet ideaal omdat er op die manier heel wat warmte uit je woning verdwijnt. Je moet er dan ook voortdurend aan denken en het gebeurt niet systematisch. Beter is om gebruik te maken van een gecontroleerd ventilatiesysteem dat voor een perfect evenwicht zorgt tussen voldoende maar niet te veel ventileren. Zo wordt het energieverlies tot een minimum beperkt.

ventileren en isoleren

Gecontroleerd ventilatiesysteem

Met gecontroleerde ventilatie sla je drie vliegen in een klap:

  • Toevoer van verse lucht
  • Doorstroming van lucht in de woning
  • Afvoer van vervuilde lucht

Via droge ruimtes zoals de slaapkamer of de woonkamer wordt verse lucht aangevoerd. Die stroomt door naar de vochtige ruimtes in je woning zoals badkamer, toilet, doucheruimte en keuken. En de vochtige, vervuilde lucht die daar wordt geproduceerd, wordt weer afgevoerd.

Ventileren en isoleren gaan hand in hand

Een optimale ventilatie gaat gepaard met een goeie isolatie. PVC ramen scoren erg hoog op het gebied van energie-efficiëntie. Zijn je ramen aan vervanging toe en ben je op zoek naar een kwalitatieve oplossing? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van PVC ramen! Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!