Hoe laat ik het perfecte schuifraam plaatsen?

Schuiframen zijn een onbetwistbare meerwaarde voor je woning. Want weinig is zo
ontspannend als een leefomgeving waarin ‘binnen en buiten’ met elkaar versmelten. Laat het licht binnen en bekijk wel schuifraam het beste bij jou past!

Bespaar op ruimte en onderhoud

Een schuifraam plaatsen is een garantie op meer daglicht in je woning. Je creëert immers een doorgang van de woning naar de tuin of het balkon. En dat op een ruimtebesparende manier, want met schuiframen heb je geen last van openslaande ramen.
Ook op het gebied van onderhoud zijn schuiframen de unanieme winnaar. Kozijnen worden amper gebruikt. Je krijgt je ramen dus proper zonder er verschillende soorten producten tegenaan te gooien.

PVC schuiframen: de logische keuze

PVC schuiframen zijn niet alleen de meest financieel voordelige keuze, ze zijn ook het meest duurzaam en dus milieuvriendelijkst.
Wees niet bang om te variëren. De tijd waarin PCV schuiframen enkel in wit of crèmekleur beschikbaar waren, is al lang voorbij. Stem de kleuren dus af op jouw woning en interieur!

Schuiframen vs. hefschuiframen

Naast makkelijk te openen schuiframen zijn ook hefschuiframen het bekijken waard. Bij hefschuiframen moet je eerst de hendel oplichten vooraleer je het raam kunt openschuiven. Op die manier sluiten de verschillende delen beter op elkaar aan, is het hefschuifraam beter geïsoleerd en beperk je energieverlies.

Frameless schuiframen

Fan van een eenvoudig ontwerp en maximale lichtinval? Kies dan voor frameless schuiframen. Die hebben een zodanig smal middenstuk dat de frames een pak minder opvallen dan bij gewone schuiframen. Ideaal voor wie houdt van een strak designlook.

Monorail

Wie investeert in Monorail kan een keuze maken uit twee-, drie-, of vierdelige schuiframen. De profielen zijn amper 70 millimeter dik en laten dan ook een gigantische hoeveelheid licht binnen. Je mag ook rekenen op wind- en waterdichtheid, comfort en energiezuinigheid. De profielen en voorgemonteerde dichtingen sluiten invloeden van buitenaf 100% af. En uiteraard is ook het gebruikte materiaal, PVC, van nature de perfecte thermische en akoestische isolator. Wist je trouwens dat je Monorail kunt combineren met glas tot 42 mm dik?

> Meer info over Monorail schuiframen in onze folder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!