Hoe je huis beveiligen tegen inbraak? Tips en advies

Inbraakbeveiliging is een belangrijk aandachtspunt, zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Inbrekers stelen niet alleen waardevolle spullen, ze plegen ook een inbreuk op je privacy. Hoe moet je je huis beveiligen? Wij zetten de voornaamste stappen op een rijtje zodat dieven geen schijn van een kans hebben.

Beveiligen tegen inbraak: dat is inbraakpreventie in de eerste plaats

Ken je mensen die het slachtoffer zijn geworden van een inbraak? Dan is de kans groot dat ze maatregelen hebben genomen nadat het kwaad is geschied. Een alarmsysteem, camera’s, andere sloten, … Het zijn allemaal zaken die je best preventief installeert om ongenodigde gasten buiten te houden. Als het dieven te veel tijd kost om in te breken, zullen ze hun poging snel staken. Zo komt je gemoedsrust niet in het gedrang en verlies je geen kostbare spullen.

Inbraakpreventie: begin met een evaluatie van je woning

Je huis beveiligen begint bij een evaluatie. Er zijn verschillende aspecten die een invloed hebben op inbraakpreventie. Waarmee moet je rekening houden?

  • Het soort woning: alleenstaande villa, rijwoning, appartement,…
  • Kwaliteit van de ramen en deuren.
  • Welk type sloten worden er gebruikt?
  • Zijn er preventieve maatregelen genomen (alarmsysteem, buitenverlichting, camera)?

Inbraakpreventie tips

Gebruik je gezond verstand

Er zijn een aantal evidente maatregelen die je onheil kunnen besparen. Je moet er vooral aan denken.

  • Laat deuren en ramen nooit openstaan.
  • Zorg ervoor dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn.
  • Laat geen sleutels rondslingeren (bewaar ze nooit onder de mat of een bloempot).
  • Je huis moet altijd een bewoonde indruk laten (laat bijvoorbeeld een licht branden of de radio aanstaan).

Inbraakwerende ramen en deuren

Dieven gebruiken ramen en deuren nog altijd het meest om in te breken. Het zijn de zwakke punten van je woning. Welke maatregelen bieden hier soelaas?

Ben je op zoek naar duurzaam en inbraakwerend buitenschrijnwerk? Dan zijn PVC ramen en PVC deuren de juiste keuze. Neem contact met ons op en vraag meteen een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!