Je huis verbouwen: dit moet je weten over nieuwe ramen en deuren

Bij een verbouwing of renovatie komt heel wat kijken. Had je je al afgevraagd welke ramen en deuren er bij jullie bouwproject passen? Wie nieuwe ramen en deuren installeert, moet dit zeker weten…

Enkel glas of dubbel glas? Hoogrendementsglas!

Jij twijfelt er wellicht al lang niet meer over: dubbele beglazing is comfortabeler én zuiniger dan enkel glas. Maar de technologie staat niet stil. Ondertussen bestaan er ramen die nog beduidend beter isoleren dan gewoon dubbel glas. De kwaliteit van beglazing wordt uitgedrukt in de Ug-waarde. De Ug-waarde van dubbel glas is dubbel zo goed als die van enkel glas.

Ramen en deuren renoveren

Hoogrendementsglas is een belangrijke innovatie ten opzichte van dubbel glas. Bij hoogrendementsglas is een van de twee (of drie) glasplaten aan de binnenkant uitgerust met een dun isolerend metaallaagje. De luchtspouw ertussen wordt gevuld met een edelgas zoals argon in plaats van ‘droge lucht’. Edelgassen isoleren immers beter. De Ug-waarde van hoogrendementsglas is daarom nog beduidend beter dan die van ‘gewoon’ dubbel glas.

Isolerende raam- en deurprofielen

Niet alleen de beglazing, maar ook de raam- en deurprofielen spelen een cruciale rol in energiezuinige woningen. Wie verbouwt of renoveert, kan flink besparen dankzij nieuwe ramen. Met hoogrendementsglas en isolerende raam- en deurprofielen verliest je woning veel minder warmte en bespaar je dus op verwarming. De hoogisolerende PVC-ramen geproduceerd door Van pellicom zijn samengesteld met profielen van Deceuninck, de absolute wereldspeler op gebied van PVC ramen en deuren..

huis verbouwen

Design op maat

Verbouwen is een uitgelezen kans om de energie-efficiëntie van je woning te verhogen, maar ook design is van tel. De kleuren van je ramen bepalen voor een groot deel het uitzicht van je woning. PVC is beschikbaar in een grote variatie aan kleuren, waardoor het bij elke bouwstijl past. Landelijk, klassiek of modern – het is allemaal mogelijk met PVC-ramen en PVC-deuren.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!