Inbraakwerende rolluiken: extra obstakel voor dieven

Inbraakpreventie is een belangrijk aspect bij de keuze van buitenschrijnwerk. Dieven vinden nog altijd het gemakkelijkst hun weg naar binnen via ramen en deuren. Je doet er goed aan om die te wapenen tegen ongewenste gasten. Met inbraakwerende rolluiken voorzie je een extra obstakel om inbrekers op een veilige afstand te houden.

Verschillende soorten rolluiken

Wil je rolluiken installeren? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten:

  • Voorzetrolluiken worden vóór het raam geplaatst en zijn geschikt wanneer je het raam zelf niet vervangt.
  • Opbouwrolluiken worden op het raam geïnstalleerd en zijn ideaal wanneer je ook het raam vervangt.
  • Inbouwrolluiken worden geïntegreerd in de constructie en de rolluikkast zit volledig in het metselwerk. Ideaal voor nieuwbouw!

Welk type je ook kiest, je doet er goed aan om vooraf advies te vragen aan een specialist. Op die manier kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Waarom rolluiken plaatsen?

Rolluiken vervullen verschillende functies. Ze zorgen ervoor dat je huis lekker koel blijft in de zomer en warm in de winter. Ze beschermen je ramen ook tegen hagel en sneeuw en houden storend lawaai buiten. Maar rolluiken hebben ook een inbraakwerende functie. Je kan ze niet zomaar forceren en ze vormen een écht obstakel voor dieven.

inbraakwerende voorzetrolluiken

Inbraakwerende rolluiken zijn fiscaal aftrekbaar

De overheid voorziet een premie wanneer je inbraakwerende rolluiken plaatst. Van voorzetrolluiken met afstandsbediening (elektrische rolluiken zijn uitgerust met een rolluikmotor) kan je een vierde van de prijs van de motor terugkrijgen via de personenbelasting. Daarvoor heb je een attest van de fabrikant nodig over de ‘inbraakwerendheid van geautomatiseerde voorzetrolluiken’.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Eerst de ramen, dan de rolluiken

Ben je bezig met een renovatie- of nieuwbouwproject en staat het buitenschrijnwerk op de agenda? Dan zijn PVC ramen ideaal. Ze zijn duurzaam, hebben een optimale prijs-kwaliteitverhouding en zien er fraai uit. Neem zeker contact met ons op voor een gratis offerte. Tegelijk kan je bij ons ook terecht voor advies over inbraakwerende rolluiken.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!