Isolerende beglazing: een must om energie te besparen

isolerende-beglazingJe woning op de juiste manier isoleren is een must om energie te besparen. Het dak en de muren moeten over een hoge isolatiewaarde beschikken, maar ook het buitenschrijnwerk is een bepalende factor. Dankzij isolerende beglazing zorg je ervoor dat je huis lekker warm blijft in de winter en heerlijk fris tijdens de zomer.

Wegwijs in hoogrendementsbeglazing

Hoogrendementsglas raakt hoe langer hoe meer ingeburgerd en is dubbele beglazing aan het inhalen. Het unieke aan hoogrendementsbeglazing is het gebruik van een isolerend edelgas (zoals krypton of argon) tussen de twee glasbladen. Dubbel glas maakt gebruik van lucht tussen de glasbladen, wat minder goed isoleert. Gebruik je hoogrendementsglas, dan bespaar je een flinke slok op de borrel en ook het milieu vaart er wel bij.

Isolerende beglazing in combinatie met kwalitatieve raamprofielen

De beglazing speelt een belangrijke rol voor de isolatiewaarde van je woning. Maar ook de kwaliteit van de raamprofielen is van groot belang. Als je kiest voor profielen met 5 kamers, kan je op beide oren slapen. Op die manier ontstaat er een thermische buffer die ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk warmte ontsnapt. Het resultaat doet zich raden: een uiterst lage energiefactuur!

pvc-ramenMaak gebruik van overheidssteun

Investeren in isolerende beglazing heeft zijn prijs, maar je verdient de investering op termijn dubbel en dik terug. Bovendien kan je gebruikmaken van de Vlaamse energielening, waarmee de overheid duurzaam bouwen promoot. Je leent 10.000 euro tegen een voordelige rentevoet van twee procent. Daarnaast biedt de combipremie een extra stimulans. Je doet er een beroep op wanneer je enkel of dubbel glas vervangt én tegelijk muurisolatie plaatst.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Tip: Isoleren is een must, maar verlies zeker de ventilatie van je woning niet uit het oog. Als je beide combineert, ben je zeker van een gezond binnenklimaat.

Interesse? Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!