Kleurvaste en vormvaste PVC ramen en deuren

kleurvaste PVC ramen

Veel mensen die nieuwe ramen en deuren willen kopen, vragen zich af of PVC wel een kleur- en vormvast materiaal is. Het antwoord is volmondig ja, in tegenstelling tot wat soms wordt beweerd.

Dankzij de moderne productietechnieken behouden PVC ramen en PVC deuren hun kleur en vorm gedurende de volledige levensduur. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk in onderhoud. Een spons, wat lauw water en een onderhoudsproduct volstaan om ze te doen blinken.

PVC ramen: uitgebreide keuze aan kleuren en uitvoeringen

De kleurencombinaties voor PVC ramen en deuren zijn heel uitgebreid. De RAL kleuren bieden dan ook een waaier aan mogelijkheden. Dit systeem biedt je een leidraad om je weg te vinden in het uitgebreide kleurengamma. Zo kan je ramen en deuren kiezen die perfect bij de stijl van je woning passen.

Tegenwoordig kunnen er coatings voorzien worden waarbij een ‘houten look’ wordt nagebootst. Ebbenhout, mahonie, lichte eik, donkere eik, gouden eik, … Ook een strakke aluminium uitstraling behoort tot de mogelijkheden.

kleurvaste PVC ramen

Kleurvastheid gegarandeerd

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de keuze van ramen en deuren. Ze moeten lang meegaan en in goede staat blijven. Kleur- en vormvastheid spelen daarbij een cruciale rol. Op beide eigenschappen scoort PVC heel goed. PVC ramen en deuren zijn bestand tegen corrosie, zouten, minerale vetten, oliën en ook tegen de gevolgen van de zon, zure regen en extreme weersomstandigheden. In het verleden is dat wel eens anders gebleken, maar dankzij de moderne technologieën ligt die tijd voorgoed achter ons. Daarbij kunnen sinds de lancering van de Deceuninck Omniral profielen 100% kleurvastheid garanderen, dankzij een kleuring in de massa van de profielen!

Omniral PVC ramen en PVC deuren volledig gekleurd

Onderhoudsvriendelijke PVC ramen en deuren

PVC ramen en PVC deuren zijn heel onderhoudsvriendelijk. Ze zijn nauwelijks elektrostatisch waardoor ze heel weinig stof aantrekken. Bovendien hoef je PVC – in tegenstelling tot hout – nooit te schilderen, vernissen of lakken. Eigenlijk hoef je je niet meer om PVC ramen en deuren te bekommeren zodra ze geïnstalleerd zijn.

Ben je op zoek naar kleur- en vormvaste ramen en deuren? Neem dan contact met ons op en vraag je gratis offerte aan. Onze experts werken samen met jou een voorstel op maat uit!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!