Optimale isolatie? PVC is het antwoord!

PVC is koning in isolatieland

PVC isolatie

Het verwarmen van een woning slorpt veel energie op. Isoleren is daarom een must. Met de uitstekende thermische kwaliteiten leveren PVC ramen en PVC deuren behalve wooncomfort ook een hoge isolatiewaarde. Een woning extra isoleren vraagt een extra investering maar dat loont meer dan de moeite: een lagere CO2-uitstoot en een aanzienlijke besparing op uw energiefactuur.

Hoge isolatiewaarde in de winter en zomer

Maakt u zelf de rekening: De vervanging van één vierkante meter enkel glas levert per jaar een besparing van 44 liter stookolie of 56 kubieke meter aardgas op. Kunststof is van nature sowieso een warmte-isolerend materiaal. PVC isolatie biedt zowel tijdens de zomer als de winter een uitstekende thermische isolatie. Tijdens de wintermaanden blijft de warmte binnen en de koude buiten. En in de zomer blijft het binnen heerlijk fris.

PVC isolatie met vijfkamersysteem

PVC isolatie materiaal bestaat uit kamers, die zijn voorzien van een thermische onderbreking. Daardoor is er geen condensatie of warmtegeleiding meer. Onze PVC ramen hebben binnenin een vijfkamersysteem. Dat resulteert in een uitstekende U-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt). En hoe kleiner de U-waarde, hoe beter een raam isoleert en hoe lager uw energiefactuur.

Voor een efficiënte isolatie zijn, naast het glas en het schrijnwerk, ook de dichtingen van groot belang. Ze zijn buisvormig en multifunctioneel en gemaakt van hoogwaardige thermoplastische elastomeren. Binnen het raam fungeren ze als afdichting tussen beglazing en profiel en als aanslagdichting tussen kader en vleugel. Zo verkrijgt u een optimale wind- en waterdichtheid.

Optimale PVC isolatie

Europees label voor energieprestaties

Onze PVC ramen en PVC deuren voldoen aan het Europese EFB-label. Dat staat voor ‘energieprestatie en binnenklimaat’. Het is een richtlijn die de thermische isolatiewaarde, het energieverbruik en de ventilatie in een woning zo efficiënt mogelijk regelt. Het doel: een lager energieverbruik, minder kosten en ook een gezonder (binnen)klimaat.

Fiscaal voordeel en premies

Wist u dat u voor het plaatsen van hoogrendementsbeglazing ook een premie van uw netbeheerder ontvangt? Wij kiezen standaard voor hoogrendementsbeglazing in alle PVC ramen. Daarvoor krijgt u van uw netbeheerder 12 euro per vierkante meter glas terugbetaald (met een maximum van 300 euro).
Isolerend raamwerk levert u ook een fiscaal voordeel (van maximum 2.800 euro op) op. Bovendien geniet u een btw-tarief van 6% voor renovatie- en herstellingswerken aan uw woning. Voor meer informatie kan u altijd terecht op www.energiesparen.be.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Voor extra advies kan u altijd contact met ons opnemen!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!