Een lage energiefactuur dankzij superisolerend glas

energie besparen met superisolerend glasDe prijzen van energie stijgen, en dus levert besparen op je energieverbruik steeds meer op. Het plaatsen van superisolerend glas kan een grote bijdrage leveren aan het verlagen van je energiefactuur. Dubbel glas is zeker een nuttige optie, maar tegenwoordig kan het nog beter dankzij hoogrendementsglas. We zetten de voordelen even op een rijtje en tonen aan hoeveel je écht kan besparen op je energiefactuur!

Bij een nieuwbouwwoning is de plaatsing van dubbel glas of hoogrendementsglas verplicht om het vereiste K-peil – een maat voor de thermische isolatie van een woning – te halen. Maar ook voor bestaande woningen biedt superisolerend glas veel voordelen. Bij een (kleine) renovatie is het vervangen van de oude ramen door superisolerende ramen en raamprofielen in PVC onontbeerlijk. Het vergt een kleine investering, maar die is heel snel terugverdiend doordat je zal genieten van een lage energiefactuur.

Superisolerend glas kiezen: dubbel glas of hoogrendementsglas?

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen van gelijke dikte met ertussen een spouw die gevuld is met droge lucht. Hoogrendementsglas is zeer gelijkaardig, met als verschilpunt dat de spouw tussen de glasbladen gevuld is met een edelgas zoals argon in plaats van met lucht. Hoogrendementsglas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan dubbel glas.

hoogrendementsglas

Je zal dus minder energie verbruiken in de winter, terwijl je huis in de zomer lekker koel blijft. Bovendien is hoogrendementsglas beschikbaar met een speciale warmtereflecterende metaalcoating aan de binnenzijde van het glas. Deze coating is volledig transparant en zorgt ervoor dat de warmte nog beter binnen gehouden wordt. Dat merk je vast aan je lage energiefactuur! Daarnaast is superisolerend glas ook bestand tegen inbrekers en heeft het zonwerende eigenschappen.

Een lage energiefactuur dankzij hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas zorgt niet alleen voor een heerlijk lage energiefactuur, het zorgt ook voor meer comfort in je woning. Als het buiten 0°C is, zal de temperatuur aan de binnenzijde van enkel glas slechts 5.6°C bedragen. Bij dubbel glas is dit 12.8°C, bij hoogrendementsglas loopt dit op tot 17.3°C.

Door de plaatsing van hoogrendementsglas bespaar je op jaarbasis ongeveer 44 liter stookolie of 36 m³ aardgas wanneer je 1m² enkel glas zou vervangen door superisolerend hoogrendementsglas. Hoeveel geld je dankzij superisolerend glas nu exact kan besparen op je energiefactuur, rekening houdend met je huidige raamsysteem en de oppervlakte van je ramen, kan je hier berekenen.

Premies voor superisolerend glas

Tot slot kan je ook een heel aantal premies bekomen wanneer je je oude beglazing vervangt door superisolerend glas. Als je kiest voor hoogrendementsglas heb je recht op een mooie premie van de netbeheerder. Vervang je zowel het glas als de raamprofielen van een woning die meer dan 25 jaar oud is? Dan krijg je daar bovenop een renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Zo wordt de terugverdientijd van je investering in superisolerend glas nog korter en profiteer jij van een goed geïsoleerde woning én een lage energiefactuur!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!