PVC ramen bestand tegen zware weersomstandigheden

PVC is een duurzaam materiaal bij uitstek dat heel wat troeven kan voorleggen. Het is pvc ramenonderhoudsvriendelijk, behoudt levenslang zijn oorspronkelijke uitstraling en is perfect recycleerbaar. Krijg je te maken met hevige regen, vrieskou of sneeuw? Dan hoef je je geen zorgen te maken wanneer je PVC ramen en PVC deuren hebt geïnstalleerd. Ze zijn bestand tegen zware weersomstandigheden waardoor je op beide oren kan slapen. Bovendien krijgen ook chemische producten zoals chloor en zoutzuur geen schijn van kans.

PVC: één en al duurzaamheid

PVC is een kunststof dat door niet-natuurlijke scheikundige processen wordt gemaakt. Het ontstaat door een synthese van grondstoffen (een reactie waardoor er een nieuwe materiaal ontstaat). PVC wordt in allerlei toepassingen gebruikt en is vooral als bouwmateriaal heel interessant. Het heeft een aantal specifieke eigenschappen en is bijzonder stevig en duurzaam. Daarom is het uitermate geschikt voor buitenschrijnwerk. Heel wat mensen kiezen dan ook voor PVC ramen en PVC deuren, net omwille van de degelijkheid.

PVC ramen bestand tegen extreme temperaturen

Tijdens het productieproces van PVC wordt er veel aandacht besteed aan de duurzaamheid. Het procedé is er volledig op afgestemd en de kwaliteitscontrole is heel strikt en veeleisend. Voor buitenschrijnwerk wordt ‘ slagvast PVC’ gebruikt. Daaraan wordt polyetheen toegevoegd waardoor het stoot- en slagvast is en ook bestand tegen UV-stralen. Dit soort PVC kan materialen aan tot -30°C. Ideaal dus om ook als gevelbekleding te dienen.

pvc ramen bestand tegen zware weersomstandigheden

PVC gaat levenslang mee

PVC heeft, in vergelijking met andere materialen, een heel lange levensduur. PVC ramen en deuren koop je voor het leven: ze gaan gemakkelijk tot 50 jaar mee. Verder zorgen ze ook een uitstekende thermische isolatie. PVC is een degelijk, maar tegelijkertijd ook licht en daardoor gemakkelijk te transporteren. Het heeft heel goede mechanische eigenschappen en is resistent tegen vocht, chemische producten en schimmels.

Vraag een gratis offerte aan

Wil je meer weten over de troeven van PVC ramen en PVC deuren? Dan ben je bij Van Pellicom aan het juiste adres. Onze specialisten staan je met raad en daad bij. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!