Verschillende soorten ramen: van vast raam tot kiepraam

soorten ramen

Heb je een nieuwe woning gebouwd of zijn je ramen aan vervanging toe? Dan moet
je knopen doorhakken: welke beglazing, de kleur, de isolatiewaarde,… Ook het soort ramen is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Daarbij speelt vooral het praktische aspect een rol. Uit de verschillende soorten ramen kan je – afhankelijk van je wensen en behoeften – de juiste keuze maken. Wij zetten de belangrijkste varianten op een rijtje.

Vaste ramen

Ben je op zoek naar een eenvoudig model? Dan kies je het beste voor vaste ramen. Die hebben geen bewegende of opengaande onderdelen en zijn technisch vrij gemakkelijk te produceren. Een vast raam scoort ook goed op het gebied van luchtdichtheid en isolatiewaarde. Hou er wel rekening mee dat er geen mogelijkheid is om te verluchten.

Opendraaiende ramen

De naam zegt het zelf, dit zijn ramen die je kan opendraaien. Ze zijn perfect geschikt om je kamer te verluchten. Opendraaiende ramen zijn ook handig om grote voorwerpen te verhuizen. Bovendien kan je dit soort ramen vanop één plaats poetsen. Je doet er goed aan om de beschikbare ruimte in het oog te houden want doorgaans draaien deze ramen naar binnen open.

opendraaiende ramen

Hefschuiframen

Hefschuiframen worden vooral gebruikt voor grote glaspartijen die uitgeven op een terras of tuin. Als je het openschuift, neemt een hefschuifraam geen plaats in beslag. Je kan er ook gemakkelijk een vliegenraam bij installeren.

Klapramen

Klapramen gaan enkel bovenaan een beetje open waardoor je op een veilige manier kan verluchten.

Kiepramen

Kiepramen kan je zowel opendraaien als open kiepen. Ze bieden het beste van twee werelden!

Vraag je gratis offerte aan

Ben je op zoek naar geschikte ramen die perfect aan je wensen voldoen en bij je woning passen? Dan zijn PVC ramen een bijzonder goeie keuze. PVC ramen bestaan ook in werkelijk alle soorten en modaliteiten! Neem contact met ons op voor een gratis offerte of voor advies op maat. Onze specialisten staan je met raad en daad bij!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!