Ramen afkitten: waarop moet je letten?

Ramen afkitten: wat zijn de aandachtspunten?Ramen afkitten is een must in elke woning. Het is een vast onderdeel van de binnenafwerking van je ramen en heeft twee doelen: je ramen extra isoleren én verfraaien. Het afkitten van ramen is echt precisiewerk dat je beter aan een specialist overlaat. Wij zetten alvast op een rijtje waarmee je rekening moet houden.

Raam afkitten: zó vermijd je tijdverlies

Wanneer ramen worden afgekit of afgedicht, moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Plak de raamprofielen af met speciale tape.
  • Verdeel de silicone gelijkmatig.
  • Verwijder na het afkitten de overtollige silicone en de tape.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste hoeveelheid silicone te gebruiken. Als je te weinig aanbrengt, ontstaan er kuiltjes die een slordige indruk geven. Zonde van de tijd en het werk!

Ramen afkitten: gebruik het juiste materiaal

Net zoals bij andere klussen, is het van groot belang om het juiste materiaal te gebruiken. Anders krijg je de klus niet op de juiste manier geklaard. Tijdens het afkitten heb je de juiste kit en een kitpistool nodig. De spuitmond van het pistool moet je schuin en op de juiste hoogte afsnijden. Om de silicone te verwijderen gebruik je een spatel zodat je een mooi egaal oppervlak krijgt.

Als je oude silicone wil verwijderen, gebruik je het best een scherp mes waarmee je in het midden van de voeg snijdt.

pvc ramen afwerken

Het belang van ramen afkitten

Ramen afkitten is vooral belangrijk om je woning voldoende te isoleren. Net zoals de kwaliteit van de beglazing en de raamprofielen, ontsnapt er dankzij het afkitten minder warme lucht uit je woning. En dat merk je aan de getallen op je energiefactuur.

Uiteraard moet je om te beginnen de juiste ramen kiezen. PVC ramen isoleren van nature erg goed en kunnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voorleggen. Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!