Ramen met driedubbel glas voor een nooit geziene isolatie

Driedubbel glas Van pellicom

Het allernieuwste Zendow #neo Premium raamprofiel werd tijdens de afgelopen editie van Batibouw voorgesteld. Dit staaltje hoogtechnologische ontwikkeling staat op het conto van Deceuninck, onze vaste partner voor de hoogkwalitatieve PVC profielen. Zendow #neo Premium is uitgerust met Linktrusion isolatietechnologie en biedt de mogelijkheid voor driedubbel glas.

Vanaf april is het nieuwe raamprofiel beschikbaar voor het grote publiek, een primeur in België! Maar wij lichten alvast een tipje van de sluier…

PVC ramen met driedubbel glas

Er is op dit ogenblik geen enkele glassoort die beter isoleert dan driedubbele beglazing. Als je het warmteverlies via je ramen dus zo veel mogelijk wilt beperken, dan maak je met de Zendow #neo Premium PVC profielen een slimme keuze. Dit raamprofiel kan immers perfect gecombineerd worden met driedubbel glas!

Met geen enkele glassoort kan je meer op je energiefactuur besparen en de klimaatopwarming beperken. Driedubbele beglazing is logischerwijs een beetje duurder in aankoop dan dubbel glas, maar de meerprijs verdien je na verloop van tijd terug dankzij de daling van je energiekosten.

Drie glasbladen en twee spouwen

Driedubbel glas bestaat uit drie glasbladen waarbij er op twee zijden aan de binnenkant een transparante coating is aangebracht. De twee spouwen zijn gevuld met een isolerend gas zodat er zo weinig mogelijk warmte uit je woning verdwijnt. Driedubbel glas biedt niet alleen een hogere thermische isolatie, maar scoort – in vergelijking met dubbel glas – ook beter op het gebied van akoestische isolatie. Cijfers? De isolatiewaarde ligt maar liefst 6 keer hoger dan die van dubbel glas!

Zendow #neo Premium en Prekader: het gedroomde isolatie team!

Driedubbele beglazing scoort het beste op U-waarde

Ieder type beglazing heeft een U-waarde die het warmteverlies uitdrukt per vierkante meter, per uur en per temperatuurverschil van 1 °C. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde van het materiaal en hoe hoger dus de temperatuur aan de binnenkant van het glas. Hieronder zetten we de U-waardes even op een rijtje:

  • Enkel glas: 5,8 W/m2K
  • Dubbel glas: 2,9 W/m2K
  • Hoogrendementsglas: 1,1 W/m2K
  • Driedubbel glas: 0,5 W/m2K

Driedubbel glas steekt er met kop en schouders bovenuit en wordt dan ook veel gebruikt in lage-energiewoningen. Je ziet het goed: zelfs in vergelijking met dubbel glas verpulvert driedubbele beglazing alle records op gebied van isolatiewaarden!
Driedubbel glas in combinatie met Zendow #neo Premium en het Deceuninck Prekader profiel voor luchtdicht bouwen, dat is het gedroomde team voor een superieure akoestische en thermische isolatie en besparing op je energiefactuur!

Heb je interesse in PVC ramen met driedubbel glas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis offerte!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!