Ramen renoveren: waarop moet je letten?

ramen renoverenBen je van plan om een woning te renoveren? Of wil je je huis of appartement beter isoleren of verfraaien? Dan staat ramen renoveren vast en zeker op je to-do-lijst. Als je nieuwe ramen installeert, zal de energie-efficiëntie van je huis zienderogen de hoogte in gaan, zeker met het huidige aanbod van soorten beglazing.

Raamrenovatie: nieuwe beglazing

raam renovatieJe hoeft niet per se al je buitenschrijnwerk te vervangen om de isolatiewaarde van je woning op te krikken. Ramen renoveren kan ook betekenen dat je nieuwe beglazing installeert. Er zijn verschillende mogelijkheden. De meeste mensen kiezen nog altijd voor dubbele beglazing, maar tegenwoordig kan je nog een stap verder gaan en superisolerend glas in huis halen. Driedubbele beglazing werkt met een metalen coating die op het glasblad wordt aangebracht.

Ramen renoveren: maak gebruik van subsidies

Buitenschrijnwerk vervangen vergt een aanzienlijke investering, maar die verdien je relatief snel terug. Doorgaans wordt er uitgegaan van een terugverdientijd van 6 jaar, wanneer je enkel door dubbel glas vervangt (alleen de beglazing). De besparing op energiekosten loopt hoog op, maar voor raamrenovatie krijg je ook subsidies. Je doet er goed aan om gebruik te maken van de Vlaamse verbeteringspremie als je met een renovatieproject bezig bent.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

De juiste prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je nieuwe ramen installeert, kan je natuurlijk ook het volledige buitenschrijnwerk (inclusief beglazing en profielen) vervangen. Daarmee geef je een volledig nieuwe look aan je woning. Het is zaak om buitenschrijnwerk te vinden met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. PVC ramen en PVC deuren scoren erg hoog op dit gebied.

Wil je meer weten over de troeven van PVC? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!