Ramen wassen in de winter: waar moet je op letten?

In de winter kan het soms weken aan een stuk vriezen, en bitterkoud zijn. Wil dat dan zeggen dat je in die omstandigheden je PVC ramen niet kan wassen? Wel, het is natuurlijk wel degelijk mogelijk om je ramen te wassen in de winter. Maar toch moet je met enkele zaken rekening houden. We geven hier een overzicht.

Gebruik geen warm water in de winter!

Aangezien het buiten bitterkoud is, heb je misschien sneller de neiging om warm water te gebruiken, aangezien dat nu eenmaal comfortabeler is voor je handen. Maar dat moet je nu net niet doen! Wanneer je bevroren ramen lapt met warm water, bestaat de kans dat het glas gaat breken, of dat het barsten gaat vertonen. Zorg er dus voor dat je in de winter steeds je ramen wast met lauw water, of koud water. Op die manier is het temperatuurverschil tussen de ramen en het water niet al te groot, en heb je het minste risico op beschadigingen.

Daarnaast kan je nog heel wat middeltjes gebruiken om het ramen wassen in de winter heel wat veiliger te laten verlopen. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van spiritus om je ramen te wassen in de winter. Hoe kouder het is, hoe meer je spiritus mag gebruiken.

In de winter ramen wassen, doe je best ook met kleine stukjes tegelijk. Zeker wanneer je er nog voor kiest om iets warmer water te gebruiken, dan doe je dit best in kleine stukjes. Zorg er ook voor dat je niet treuzelt tijdens het wassen van de ramen, aangezien het water natuurlijk anders kan aanvriezen.

Wil je je PVC ramen reinigen in de winter, hou dan ook steeds rekening met de richtlijnen die ook in de andere seizoenen gelden. Gebruik bijvoorbeeld geen agressieve producten en schuurmiddelen. Ook organische solventen, zoals terpentijn en aceton laat je best achterwege. Sommige van deze solventen zijn immers schadelijk voor PVC ramen!

Wachten tot het voorjaar

De beste tip die we echter kunnen geven, is meteen ook de meest simpele. Wanneer het buiten echt bitterkoud is, dan kan je beter gewoon even wachten met het reinigen van je ramen, tot het weer wat warmer wordt. Je ramen hoeven natuurlijk niet elke drie weken gewassen te worden. Zeker wanneer het vriest, is het zelfs beter voor je ramen, en voor jezelf, of je ramen even niet te wassen. De voldoening is dan des te groter om je ramen nadien te wassen in de prille voorjaarszon.

Kijk je uit naar nieuwe ramen tegen de zomer? Neem dan zeker op tijd contact op met een plaatser en laat een offerte opmaken zodat je niet naast de boot valt in deze drukke periode!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!