Slim investeren: bereken de terugverdientijd van hoogrendementsglas

Kiezen voor hoogrendementsglas is altijd verstandig. Doordat het tot vijfmaal beter isoleert dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas, kun je heel wat besparen op je verwarmingskosten. Toegegeven, ramen met hoogrendementsglas zijn iets duurder, maar die investering haal je er snel terug uit. Hoe snel? De terugverdientijd kun je makkelijk berekenen.

De troeven op een rijtje

Zijn je huidige ramen aan vervanging toe? Of ben je bezig met een nieuwbouwproject? Dan is het een uitstekend idee om te kiezen voor ramen met hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas biedt namelijk heel wat voordelen. Zo zorgt de hoge isolatiewaarde voor een aanzienlijke energiebesparing. Doordat de warmte langer binnen blijft, hoef je in de winter minder te stoken en dat merk je heel snel aan je energiefactuur.

In de zomer blijft je huis dan weer lekker fris. De warmte blijft buiten en jij geniet binnen van een optimale temperatuur. Nog voordelen: hoogrendementsglas is inbraakveilig en garandeert ook een uitstekende akoestische isolatie.

Vraag een premie aan

Maar er is nog goed nieuws: als je in een bestaande woning of appartement hoogrendementsglas laat plaatsen, dan kun je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder (Infrax of Eandis). Daarvoor moet je de werken wel laten uitvoeren door een erkende aannemer.

De premies gelden voor de renovatie van woningen die voor 2006 op het elektriciteitsnet werden aangesloten of waarvan de bouwaanvraag werd ingediend voor 2006. De gedetailleerde voorwaarden voor het aanvragen van deze premie vind je op de site van Bouwen, wonen en energie Vlaanderen.

De terugverdientijd van hoogrendementsglas berekenen

Vraag je je af hoe snel je je investering precies zult terugverdienen als je kiest voor hoogrendementsglas? Het is niet nodig om zelf ingewikkelde berekeningen te beginnen maken. Op de site energiesparen.be van de Vlaamse overheid vind je namelijk een handige calculator die dat in jouw plaats doet.

Heb je gevraagde informatie bij de hand? Dan krijg je met één druk op de knop een gedetailleerd overzicht van de terugverdientijd en de besparing die je realiseert. Ook kom je meteen te weten of je in aanmerking komt voor subsidies.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!