Vlaamse verbeteringspremie onder de loep

vlaamse verbeteringspremie

Wordt je woning te klein? Is het buitenschrijnwerk aan herstelling toe? Of zijn de sanitaire en elektrische installaties verouderd? Dan kan je een beroep doen op de Vlaamse verbeteringspremie. Met deze premie wil Vlaanderen de woonkwaliteit opkrikken en ervoor zorgen dat zo veel mogelijk Vlaamse woningen aan de kwaliteitsnormen voldoen. Zowel eigenaars als huurders kunnen er gebruik van maken.
 

Vlaamse verbeteringspremie: criteria

Om aanspraak te kunnen maken op de Vlaamse verbeteringspremie gelden de volgende criteria:

  • Er worden verbeteringswerkzaamheden uitgevoerd aan je woning;
  • Je woning wordt verbouwd om ‘overbewoning’ te verhelpen.

De verbeteringspremie wordt berekend aan de hand van ingediende facturen. Die facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan 1 jaar. En je moet facturen kunnen voorleggen voor een bedrag (inclusief btw) dat minstens het dubbele bedraagt van de premie.

Hoeveel krijg je terugbetaald?

Het bedrag dat je voor verbeteringswerkzaamheden terugkrijgt, is vastgelegd per bouwonderdeel (dakwerken, gevelwerken,..) en varieert tussen 250 en 1.500 euro. Voor buitenschrijnwerk (zoals ramen en deuren) krijg je maximaal 1.250 euro terugbetaald. Voor verbouwingswerkzaamheden om ‘overbewoning’ op te lossen, geldt een andere regeling. Je moet minstens 1.200 euro (inclusief btw) aan facturen indienen en krijg je 50% van het factuurbedrag terugbetaald. De premie bedraagt in dit geval maximaal 1.250 euro en minimaal 600 euro.

Verbeteringspremie aanvragen

Je kan de Vlaamse verbeteringspremie online aanvragen. Je aanvraag wordt in overweging genomen als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je woning moet in het Vlaamse Gewest gelegen zijn;
  • Moet minstens 20 jaar oud zijn (deze voorwaarde vervalt als je de verbeteringspremie aanvraagt om overbewoning te verhelpen);
  • Een niet-geïndexeerd kadastraal inkomen hebben van maximaal 1.200 euro.

Buitenschrijnwerk vervangen bij Van pellicom

Wil je het buitenschrijnwerk van je woning vernieuwen en is je woning minstens 20 jaar? Doe dan een beroep op de Vlaamse verbeteringspremie. Alle kosten om een afgewerkt geheel te krijgen, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, komen in aanmerking. Interesse? Neem dan contact met ons op. Wij staan je met raad en daad bij zodat je de premie ontvangt. Samen met jou werken we een oplossing op maat uit!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!