Waarom isolerende deuren je geen windeieren leggen

isolerende-deurenSchrik je ook wanneer je elke maand je energiefactuur onder ogen krijgt? Dan doe je er goed aan om te bekijken waar en op welke manier je je woning energiezuiniger kunt maken. Vergeet zeker niet om je buitenschrijnwerk te controleren. Dankzij energiezuinige ramen en isolerende deuren slaag je er namelijk in om je energiekosten drastisch in te perken. In dit artikel maken we je wegwijs.

Het belang van de U-waarde

Hoeveel warmte gaat er verloren door je deuren en ramen? Het is een vraag die veel mensen zich stellen wanneer ze hun energierekening onder ogen krijgen of wanneer ze op het punt staan om nieuw buitenschrijnwerk te installeren. Maar het antwoord vind je niet in één-twee-drie. De U-waarde biedt wel een perfect antwoord op deze vraag. Dankzij de U-waarde (of warmtedoorgangscoëfficiënt) kom je te weten hoeveel warmte er via je ramen en deuren naar buiten ontsnapt.

Let op de afdichtingen

Als je stookt, moet de warmte zoveel mogelijk binnen blijven. Je woning moet met andere woorden luchtdicht zijn. De luchtdichtheid van deuren wordt voor een groot stuk bepaald door de afdichtingen. Aan de twee zijkanten, maar ook aan de onderkant, moet een goede afdichting voorzien worden. Er wordt hoe langer hoe meer gebruikgemaakt van een onderdorpel met een dichting waar de deur mooi op aansluit.  Op die manier komt er geen koude lucht naar binnen. Als je onderaan geen afdichting voorziet, ontstaat er een koudebrug, dé belangrijkste boosdoener van een hoge energiefactuur.

pvc-deurenIsolerende deuren: dit zijn de aandachtspunten

Hoe hou je nu de U-waarde onder controle? Daarvoor moet je op deze twee factoren letten:

  • De kwaliteit van de deurprofielen: hoe meer kamers, hoe minder warmte er ontsnapt.
  • De kwaliteit van de beglazing: hoogrendementsglas is een must.

PVC deuren scoren erg goed op beide criteria. Ze zorgen ervoor dat je woning uitblinkt in energiezuinigheid. Bovendien houden ze ook lawaai buiten en staan ze garant voor veiligheid en duurzaamheid.

Interesse? Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!