Waarom kiezen voor ramen en deuren in PVC?

ramen en deuren in PVCPVC is het populairste materiaal voor ramen en deuren. De meeste mensen die een woning renoveren of een nieuwbouw plannen, kiezen voor PVC buitenschrijnwerk. In vergelijking met aluminium en hout kan PVC dan ook een aantal unieke troeven voorleggen. En wanneer je de pro’s en contra’s oplijst, zal je inderdaad merken dat ramen en deuren in PVC er als koploper uitkomen. Bovendien past PVC bij alle bouwstijlen. Heb je een landelijke woning, een fermette, een moderne villa of een design huis? PVC komt in elk type woning tot zijn recht. Wat zijn precies de troeven van PVC? We zetten ze op een rijtje!

Ramen en deuren in PVC: prijs-kwaliteitverhouding

Mensen die voor ramen en deuren in PVC kiezen, doen dat vooral omwille van de prijs-kwaliteitverhouding. PVC is goedkoper dan hout en aluminium, terwijl de kwaliteit uitstekend is. En dat strekt veel mensen over de streep om voor PVC te opteren.

Onderhoudsvriendelijkheid

PVC buitenschrijnwerk vergt amper onderhoud. Ook dat is een sterk argument dat heel wat mensen aanspreekt. Houten ramen moet je regelmatig schilderen om de look en kwaliteit te behouden. PVC reinig je gewoon af en toe met dezelfde producten als het glas. Geen extra kosten dus en geen extra werk.

Ramen en deuren in PVC: uitstekende isolatiewaarde

Bij de keuze van ramen en deuren, is de isolatiewaarde een van de doorslaggevende factoren. Energiezuinig bouwen en renoveren is tegenwoordig een evidentie en je huis voldoende isoleren een must. Zo kan je aanzienlijk op je energiekosten besparen en het milieu vaart er ook alleen maar wel bij. Ramen en deuren in PVC zijn ook koploper op het gebied van isolatiewaarde. Daarbij komt ook nog eens een goede geluidsisolatie.

hoe ramen en deuren in PVC kiezen

Kleuren: een waaier aan mogelijkheden

Ramen en deuren in PVC kunnen voorzien worden van een kleurcoating. Daardoor zijn er veel mogelijkheden en kan je de kleur kiezen die het best bij je woning en je persoonlijke smaak past. Dankzij het RAL-systeem heb je de keuze uit maar liefst 210 tinten!

Op zoek naar buitenschrijnwerk?

Ben je bezig met een renovatie of nieuwbouw? En ben je op zoek naar mooi en degelijk buitenschrijnwerk? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte? Wij geven advies op maat en staan je bij met raad en daad!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!