De verschillende afwerkingsmogelijkheden van pvc ramen toegelicht

Ben je overtuigd van de vele voordelen van ramen in pvc? Gelijk heb je, want pvc is een uitstekende keuze! Maar weet je al in welke kleur je je ramen wilt? En welke afwerking je gaat kiezen? De mogelijkheden zijn gelakte coating, raamfolie en in de massa gekleurde ramen. Een woordje uitleg.

Talloze kleuren en afwerkingsmogelijkheden

Pvc biedt een enorm brede waaier aan kleuren en afwerkingsmogelijkheden. Je vindt dus gegarandeerd een uitvoering die perfect aansluit bij de stijl van jouw woning. Het enige probleem dat zich kan voordoen is keuzestress.

Voor de kleuren van pvc ramen maken we gebruik van het RAL-systeem. RAL definieert 117 verschillende tinten en is een systeem dat wereldwijd gebruikt wordt. Pvc ramen kunnen op drie verschillende manieren gekleurd worden:

  • met gelakte coating
  • met raamfolie
  • in de massa

Elk van deze afwerkingsmogelijkheden heeft zijn eigen voordelen.

Gelakte coating

Gelakte coating zorgt voor een satijnachtige, matte look. Ramen die op deze manier gekleurd werden, zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien geniet je een jarenlange kleurgarantie.

Bij gelakte coating heb je de keuze uit:

  • eenzijdige coating: een integraal éénkleurig gecoat raam
  • tweezijdige coating: verschillende kleuren voor de buitenzijde en de binnenzijde van je raam
  • rondom rond gekleurd met coating

Raamfolie

Wil je een speciale look? Dan kun je opteren voor met folie gekleurde ramen. Deze hebben een bijzondere uitstraling.

Je hebt de keuze uit:

  • natuurlijke houtstructuren
  • gekleurde houtstructuren
  • metallic look
  • gladde folies

Al deze folies zijn uv-bestendig en vuilafstotend.

In de massa gekleurde ramen

Hou je het liever sober? Kies dan voor een klassiek, in de massa gekleurd raam in verkeerswit, crèmekleur of lichtgrijs. Bij deze pvc ramen wordt het kleurpigment rechtstreeks aan de basisgrondstof toegevoegd. Je raam heeft dus tot in de kern van het materiaal dezelfde kleur.

Test een kleur met onze online kleurensimulator

Wil je graag weten of deze of gene kleur bij jouw woning past? Test het dan snel uit met onze handige online kleurensimulator.

Heb je liever persoonlijk kleuradvies? Of wil je meer uitleg over de verschillende afwerkingsmogelijkheden voor jouw ramen in pvc? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!