Maak je huis 100% winterklaar met thermisch isolerende ramen

Maak je huis winterklaar

De winter staat voor de deur en die wil je natuurlijk niet al rillend doorkomen. Heb je nog altijd ramen met enkel glas? Dan doe je er goed aan om die zo snel mogelijk te vervangen door thermisch isolerende ramen. Pas dan kun je je huis volledig winterklaar noemen.

Een duurzame oplossing met isolerende ramen

Breng je je winters doorgaans door met de verwarming op het maximum en gehuld in een dikke wollen trui? Dan schort er iets aan de isolatie van je woning. Je laat dan zomaar kostbare energie ontsnappen. En dat voel je: niet alleen aan je zenuwuiteinden, maar ook in je portemonnee.

Jaar na jaar dit probleem laten aanslepen is geen optie: ingrijpen is een must, liever vandaag dan morgen. Behalve je dak en je muren moet je ook je ramen voldoende isoleren. Er bestaat bijvoorbeeld isolerende raamfolie die je op je vensters kunt kleven, maar dat is maar een noodoplossing. Wil je echt werk maken van isolatie, dan is je ramen vervangen de enige ernstige optie.

Waarop moet je letten om je huis winterklaar te maken?

Bij de keuze van nieuwe ramen om je huis winterklaar te maken, moet je vooral letten op de lambda-waarde en de R-waarde. Die geven namelijk aan in welke mate het materiaal isoleert. Bij ramen in pvc zitten deze waarden sowieso goed.

Als je voor een optimale isolatie wil gaan, kies je het best voor hoogrendementsglas. Dit type glas isoleert namelijk tot drie keer beter dan dubbel glas en tot vijf keer beter dan enkel glas. Zo maak je je woning écht winterklaar en zal het ook bij de meest barre buitentemperaturen binnen altijd aangenaam warm zijn.

Ook voordelen in de zomer

Als je kiest voor isolerende ramen met hoogrendementsglas, dan zul je daar niet alleen in de winter de vruchten van plukken. Ook in de zomer vormen ze een grote troef, want dan houden deze ramen de warmte buiten, zodat het binnen lekker fris blijft.

En dat is nog niet alles. Hoogrendementbeglazing met kwalitatieve raamprofielen in pvc zorgen niet alleen voor thermische isolatie, maar ook voor een optimale akoestische isolatie. Van straatlawaai zul je binnen dus geen last hebben. Ten slotte maak je het met dit soort ramen ook inbrekers extra moeilijk om je woning binnen te dringen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!