Ramen isoleren tegen koude: actieplan

Ramen isoleren tegen koudeNu de winter voor de deur staat en de verwarming weer aan moet, voel je hoe belangrijk goede isolatie is! Een goed geïsoleerde woning houdt de koude buiten en de warmte binnen. Heel belangrijk daarbij zijn de ramen, die veelal verantwoordelijk zijn voor het grootste warmteverlies in huis. Je ramen isoleren tegen de koude maakt dan ook gegarandeerd een groot verschil op je energiefactuur.

Nieuwe ramen plaatsen: houd rekening met de lambda-waarde en de R-waarde

Sta je op het punt om te bouwen of verbouwen, of zijn je ramen aan vervanging toe? Bij de keuze van je nieuwe ramen zijn de lambda-waarde en de R-waarde erg belangrijk. Die waarden geven aan hoe goed het materiaal isoleert. Dit is trouwens niet alleen belangrijk bij de keuze van je ramen: ook deuren, gevelisolatie en akoestische isolatie krijgen deze waarde mee.

De lambda-waarde en de R-waarde van PVC ramen zitten sowieso goed, aangezien PVC uitstekend isoleert. Kiezen voor PVC ramen is dus een eerste stap in het isoleren van je ramen tegen koude.

Wie echt goed wil isoleren, kiest voor hoogrendementsglas!

Wil je je ramen echt goed isoleren? Dan combineer je je PVC raamprofielen het best met hoogrendementsglas! Hoogrendementsglas isoleert tot drie keer beter dan dubbel glas en tot vijf keer beter dan enkel glas. De warmte blijft daardoor langer binnen, waardoor je minder moet verwarmen. Gecombineerd met PVC profielen met een goede lambda-waarde en R-waarde zal je energiefactuur een stuk lager uitvallen! De meerprijs van hoogrendementsglas is op die manier snel terugverdiend.

Deur-, gevel- en raamisolatie gaan hand in hand

Je ramen zijn dan wel de grootste bron van warmteverliezen in huis, uiteraard zijn ook deur- en gevelisolatie erg belangrijk. Samen vormen ze de zogenaamde isolatieschil van je woning, die de thermische isolatie van je woning bepaalt. Ook zij verdienen dus de nodige aandacht.

Het is aangewezen om voor ramen en deuren met een hoge isolatiewaarde te kiezen. PVC ramen en deuren scoren opnieuw erg hoog en hebben ook een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Gecombineerd met hoogrendementsglas en goede gevelisolatie bespaar je zo een hoop energie … én geld!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!