Thermisch glas: de voordelen op een rijtje

thermisch glas: de voordelen op een rijtje.Dé grootste troef van thermisch glas – ook wel hoogrendementsglas genoemd – is de isolatiewaarde. Maar daarnaast bestaan er nog andere. Wij lijsten alvast de belangrijkste voordelen van thermisch glas even op.

De isolatiewaarde van thermisch glas

In een gemiddelde woning verdwijnt een kwart van de warmte via de muren en zelfs tot 40 procent via de ramen. Wie zijn energiefactuur drastisch wil zien dalen, doet er dus goed aan om voor thermisch glas te kiezen.

Thermisch glas isoleert vijf keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan dubbel glas. De warmte blijft dus veel langer binnen hangen én je moet minder stoken. Het gevolg laat zich raden: je energiekosten zullen veel lager liggen. Daardoor is de meerkost – thermisch glas kost gemiddeld genomen zo’n 30 euro per vierkante meter meer dan ‘gewoon’ glas – in een mum van tijd terugverdiend. Bovendien krijg je een mooie energiepremie van de overheid als je dubbel- of enkel glas vervangt door thermisch glas!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Zonwerende functie van thermisch glas

In de zomer houdt thermisch glas de warmte trouwens ook beter buiten dan dubbelglas. Dat komt omdat het thermisch glas ook een zonwerende functie heeft. Geniet dus van een koele leefruimte en dat zonder airconditioning! Niet alleen de warmte wordt buiten gehouden, ook inbrekers hebben aan thermisch glas doorgaans een taaie klant. Het glas is veel steviger en minder breekbaar dan dubbelglas, wat hun werk op zijn minst vertraagt.

thermisch glas: zonwerend

Thermisch glas houdt lawaai buiten

Daarnaast scoort hoogrendements- thermisch glas ook super op het vlak van geluidsisolatie. Woon jij in de buurt van een drukke openbare weg? Twijfel dan zéker niet langer! PVC-ramen in combinatie met hoogrendementsglas zorgen ervoor dat je slapeloze nachten tot het verleden behoren.

Kort samengevat: met hoogrendements- of thermisch glas bespaar je serieus op je energiefactuur, je geniet van de warmte in de winter en van een koele omgeving in de zomer én je hebt geen last meer van het lawaaierige verkeer buiten.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!