Wanneer is het tijd om je ramen te vervangen?

Als je rekening houdt met duurzaamheid én je energiefactuur tot een minimum wilt beperken, vervang je je verouderde ramen beter zo snel mogelijk door nieuwe, isolerende exemplaren. Je ramen hoeven heus niet ‘kapot’ te zijn alvorens je ze vervangt. Maar wanneer weet je dan dat het hoog tijd is voor nieuwe raamprofielen?

Waarom je oude ramen maar beter vervangt

Verouderde of versleten ramen hebben een bijzonder negatieve impact op de isolatie van je huis. Zo ontsnapt meer dan een derde van de warmte in een woning langs de ramen. Dat verlies is meestal te wijten aan enkele beglazing en oude raamprofielen. Spleetjes en kiertjes langs de raamkozijnen zijn één deel van het probleem, maar de ramen zelf zijn minstens even ‘lek’. Oude houten ramen isoleren onvoldoende. In combinatie met enkel glas of verouderd dubbel glas, verlies je zo verbazend veel warmte. In de winter vertaalt zich dat in koude en tocht, terwijl je in de zomer moet vechten tegen de hitte. Geen pretje, en een dure affaire …

ramen vervangen

 

Aarzel niet om je ramen te vervangen

Hoe weet je wanneer je ramen aan vervanging toe zijn? Deze checklist verschaft inzicht:

  • Voel je koude lucht in de buurt van je ramen?
  • Heb je last van tocht in je woning?
  • Heb je een hoge energiefactuur en moet je continu bij verwarmen?
  • Laten je ramen veel omgevingsgeluid door?
  • Heb je nog enkele beglazing?

Als je meermaals ‘ja’ hebt geantwoord, beschik je wellicht over verouderde ramen die je woning onvoldoende isoleren. Zowel door het glas, door de profielen als langs kiertjes gaat energie verloren, die je duur betaalt op je energiefactuur. Aarzel daarom niet om je ramen op tijd te vervangen door hoogkwalitatieve ramen in PVC, een materiaal dat van nature isoleert.

Andere voordelen van raamrenovatie

je ramen vervangen

Een betere isolatie en lagere energiefactuur is slechts één voordeel van nieuwe PVC-ramen. Er zijn er nog, zoals een grotere veiligheid en betere geluidsisolatie. Bovendien creëert de huidige generatie PVC-ramen van Deceuninck meer lichtinval. Dat deze ramen onderhoudsvriendelijker zijn dan oude houten kozijnen, spreekt voor zich!

Maar misschien nog wel de belangrijkste reden om je ramen te renoveren, is de esthetische meerwaarde die dat oplevert. Jij kiest zelf de stijl en kleur die bij jouw woning past, en geniet dan jarenlang van je opgefriste gevel!

Meer weten over ramenrenovatie en onze producten? Verken het aanbod op onze website of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je met plezier verder in je zoektocht naar de juiste oplossing!

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!