Nieuwe ramen en deuren plaatsen in het najaar: goeie timing of niet?

Is het moment aangebroken om nieuwe ramen of deuren te plaatsen? Dan kun je meteen aan de slag, want ramen en deuren plaatsen kan in elk seizoen – en dus ook in het najaar. Er zijn wel enkele aandachtspunten waar je maar beter rekening mee houdt. We geven je een woordje uitleg!

Nieuwe ramen en deuren plaatsen kan áltijd

Ramen en deuren plaatsen kan altijd, of het nu warm of koud is. Zeker in een nieuwbouwwoning is die timing niet van belang. Houd er wel rekening mee dat de levertermijn van nieuwe ramen en deuren gemiddeld acht à twaalf weken is.

Weet ook dat als het om een renovatie gaat, de ramen en deuren overdag uit de woning worden genomen. Onze vakmensen werken altijd in fasen, zodat je niet hoeft te vrezen dat je de nacht zonder ramen en deuren moet doorbrengen. Op het einde van de werkdag voorzien ze altijd een ‘dichte’ oplossing. Bij koud weer kan je woning door de werken wel flink afkoelen, dus dan zoek je overdag beter andere oorden op.

De voordelen van nieuwe ramen en deuren

Je oude ramen en deuren vervangen levert heel wat voordelen op. Verouderde of versleten ramen hebben namelijk een negatieve impact op de isolatie van je huis: meer dan een derde van de warmte ontsnapt langs de ramen. Met nieuwe ramen en deuren in pvc heb je in de winter minder last van koude en tocht. Door in het najaar nieuwe pvc-ramen en -deuren te laten plaatsen, is je woning net op tijd klaar voor een warme en gezellige winterperiode.

Maar er zijn nog meer troeven. Zo maken nieuwe pvc-ramen en -deuren je woning een stuk veiliger. Dankzij sterke cilindersloten en veiligheidsbeslag zijn de pvc-veiligheidsdeuren van Van pellicom uitstekend beveiligd tegen inbrekers. Daarnaast zijn onze ramen en deuren bijzonder onderhoudsvriendelijk en gewoon erg mooi.

Meer weten pvc-ramen en -deuren? Ontdek het aanbod op onze website of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je met plezier verder in je zoektocht naar de juiste oplossing!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!