Waarom hoogrendementsglas zo goed isoleert

hoogrendementsglasDe cijfers spreken boekdelen: hoogrendementsglas isoleert drie keer beter dan dubbel glas. Maar hoe komt dat? De geheime kracht van hoogrendementsglas zit ‘m in de spouw.

Hoogrendementsglas met argon of krypton

Net als dubbel glas bestaat hoogrendementsglas uit twee (soms drie) glasbladen gescheiden door een spouw. Bij dubbel glas is de opening tussen de twee gevuld met lucht, bij hoogrendementsglas wordt een isolerend edelgas gebruikt, zoals argon of krypton. Daardoor verkleint de geleiding tussen de twee glasplaten aanzienlijk, waardoor jij het binnen lekker warm blijft hebben, ook al vriest het buiten en staat de verwarming uit.

De coating van hoogrendementsglas

Het tweede geheime wapen van hoogrendementsglas is de coating die langs de binnenzijde van de spouw op het glas wordt geplaatst. Die coating is een flinterdun metaallaagje waardoor er slechts een kleine hoeveelheid van de binnenwarmte ontsnapt naar buiten.

Verdien de meerprijs terug

Het resultaat is een U-waarde van 1,1 W/m²K, ten opzichte van 2,9 W/m²K voor dubbel glas en 4,2 W/m²K (hoe lager het cijfer, hoe hoger de isolerende waarde). Als het buiten –10°C is en je stookt op 20°C, dan heeft de binnenzijde van gewoon dubbel glas een temperatuur van 9°C, terwijl hoogrendementsglas 15°C warm aanvoelt. Met hoogrendementsglas kan je dus tijdens de winter comfortabel dicht bij het raam zitten om de krant te lezen, ook al staat de radiator daar niet direct onder. De meerprijs van hoogrendementsglas (gemiddeld drie keer zo duur als dubbel glas) heb je dus zo terugverdient.

PVC en hoogrendementsglas: de ultieme isolatiecombo

Uiteraard ben je met hoogrendementsglas niets als het raamwerk dat er rond zit niet van degelijke kwaliteit is. Kies daarom voor PVC en laat het plaatsen door een installateur met jarenlange ervaring. Alleen dan profiteer je optimaal van de superieure isolatiekracht van hoogrendementsglas.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!