Je woning renoveren: het belang van buitenschrijnwerk

Je ramen en deuren – kortweg het buitenschrijnwerk genoemd – bepalen voor een groot deel het uitzicht van je woning. Daarnaast spelen ze een centrale rol in veiligheid, isolatie en ventilatie. Wanneer je renoveert, zul je er niet omheen kunnen: de kwaliteit en plaatsing van je ramen en buitendeuren zijn van het grootste belang. Dit zijn de hoofdredenen:

buitenschrijnwerk1. Veiligheid

Het hoeft niet te verbazen, maar het merendeel van de woninginbraken gebeurt via ramen en deuren. Ja, soms blijft er wel eens een kelderraam of achterdeur openstaan, maar dunne ramen met slechte profielen of gemakkelijk te forceren deuren zitten hier ook voor iets tussen. Renoveer je een oude woning? Voorzie dan zeker een budget voor degelijke en veilige ramen en deuren. Dubbel of driedubbel glas, sterke profielen in een stevig materiaal als PVC, en goed functionerende sloten zijn cruciaal. Maak er ten slotte een gewoonte van om ramen en deuren altijd op slot te doen.

2. Isolatie

Vroeger was een huis vaak zo lek als een zeef. Daken dienden om regen buiten te houden, en dat was dat. Hetzelfde gold voor muren, ramen en deuren. Tegenwoordig isoleren we onze woningen veel beter. Dubbele of driedubbele beglazing is dan ook onmisbaar om te voldoen aan de huidige, strenge energienormen. Hoewel veel mensen daarvan op de hoogte zijn, weet niet iedereen hoe belangrijk de profielen en de plaatsing van de ramen zijn. Zelfs met dubbel glas kan er nog veel warmte verloren gaan door kiertjes langs de profielen.

PVC-profielen hebben een hogere isolatiewaarde dan andere materialen, zoals hout. Met ramen en deuren in PVC verlies je dus minder warmte én geld. Ook qua geluidsisolatie scoren PVC-profielen excellent.

buitenschrijnwerk3. Luchtdichtheid en ventilatie

Een laatste belangrijke reden om aandacht te besteden aan je buitenschrijnwerk wanneer je verbouwt of renoveert, heeft te maken met de ventilatie van je woning of appartement. Door de strenge isolatienormen, is er amper nog natuurlijke ventilatie in onze woningen. Een mechanisch ventilatiesysteem, bijvoorbeeld met roosters in de ramen, dringt zich op. Maar een ventilatiesysteem functioneert pas écht goed als de woning luchtdicht is. En, je raadt het al, dat kan alleen maar met degelijke ramen en deuren.

Geïnteresseerd in buitenschrijnwerk uit hoogwaardig PVC? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen over ramen en deuren.

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!