Een cilinderslot houdt inbrekers buiten

Een woninginbraak wens je niemand toe. Het is dan ook cruciaal om je woning degelijk te beveiligen tegen ongewenste gasten. Wil je inbrekers buitenhouden, dan is een cilinderslot op elke buitendeur een must. Een woordje uitleg.

Wat is een cilinderslot?

Om een deur op de juiste manier te beveiligen, is een cilinderslot aangewezen. Dat slotmechanisme bestaat uit een cilinder en een behuizing. Zo’n slot kun je alleen openen met de juiste sleutel. Gebruik je die niet, dan blokkeren stiften, plaatjes of kogeltjes de cilinder en kun je het slot onmogelijk openen.

Een cilinderslot is geen recente uitvinding. Zelfs in de achte eeuw voor Christus werd het principe al toegepast. In 1784 diende Joseph Bramah het eerste patent voor een cilinderslot in. Zestig jaar later patenteerde de Amerikaanse uitvinder Linus Yale het eerste stiftcilinderslot, dat zijn zoon Linus Jr. verder perfectioneerde.

Deuren beveiligen met een stiftcilinderslot

Voor een maximale veiligheid raadt Van pellicom stiftcilindersloten voor alle buitendeuren aan. Door de inwendige stalen stiften kunnen inbrekers deze namelijk onmogelijk uitboren.

Verder is het erg slim te kiezen voor veiligheidsbeslag met een buitenschild, waarbij de schroeven enkel van binnenuit te zien zijn. Dat maakt het een inbreker nagenoeg onmogelijk om het schild los te maken en het slot af te breken.

Daarnaast is het ook een echte aanrader om te kiezen voor buitendeuren met meerpuntssluitingen. Zo worden je deuren niet op één, maar op drie punten verankerd: bovenaan, in het midden en onderaan.

Vergeet de beveiliging van je ramen niet

Buitendeuren die potdicht blijven voor inbrekers geven een groot gevoel van veiligheid … tenminste als je ook opteert voor inbraakbestendige ramen. Rust dan ook al je ramen uit met veiligheidsglas en kies voor duurzaam raambeslag.

Wil je meer informatie over de beveiliging van je buitendeuren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!