Driedubbel glas: dé energiebesparende factor bij uitstek

Energieneutraal bouwen wordt steeds belangrijker. Het hoeft daarbij niet te verbazen dat de keuze bijna altijd valt op driedubbele beglazing. Dat isoleert nog beter dan dubbele beglazing.

Ramen en deuren isoleren

Energiezuinigheid manifesteert zich op twee manieren: zuinig energie opwekken en zuinig zijn in het verbruik ervan. Goede isolatie is dus erg belangrijk: een goed geïsoleerde woning houdt de warmte beter vast, waardoor je minder energie moet produceren. Je moet daarbij niet alleen muren en plafond goed isoleren, vergeet ook je ramen en deuren niet: die zijn vaak de grootste bron van warmteverlies in huis.

Driedubbel glas met PVC-profielen

Driedubbel glas is dankzij de sterke isolatiewaarde dé energiebesparende factor bij uitstek. Het driedubbel glas bestaat uit drie glasbladen in een PVC-profiel. Aan de binnenkant wordt een transparante coating aangebracht voor een nog betere isolatie.

Waarom kiezen voor driedubbel glas?

Eerst en vooral scoort driedubbele beglazing een stuk beter op vlak van de thermische isolatie. In vergelijking met dubbel glas ligt de U-waarde, het cijfer dat het warmteverlies uitdrukt per vierkante meter per uur en per temperatuurverschil van 1 °C , bijna vijf keer zo hoog (0,5 W/m²K vs. 2,9 W/m²K) en dubbel zo hoog dan die van hoogrendementsglas (0,5 W/m²K vs. 1,1 W/m²K). Driedubbel glas houdt de warmte dus veel beter vast dan dubbel glas en zelfs beter dan hoogrendementsglas. Daarnaast scoort driedubbel glas ook veel beter op het vlak van geluidsisolatie – de isolatiewaarde is tot zes keer hoger in vergelijking met dubbel glas!

Driedubbel glas vraagt om een grotere investering, maar dankzij de grotere isolatiewaarde verdien je die investering zo terug. Heb je interesse in PVC-ramen met driedubbel glas? Contacteer ons dan vrijblijvend!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!