Landelijk wonen: het belang van een passend exterieur

Landelijk wonen

De stadsvlucht mag de laatste jaren dan enigszins getemperd zijn, veel mensen blijven toch dromen van een huis op het platteland. Wie opteert om landelijk te gaan wonen, besteedt best niet alleen aandacht aan een zorgvuldig opgebouwd interieur in cottagestijl. Ook de buitenkant van je woning heeft een grote impact op de natuurlijke omgeving.

Bakstenen en dakpannen

Het exterieur van een woning wordt in de eerste plaats bepaald door de keuze van de baksteen. Voor landelijke woningen wordt vaak gebruik gemaakt van stenen in een natuurlijke kleur. Klassiek, mooi en rustgevend. Het dak bestaat vaak uit ruwere dakpannen, als symbool voor de wildheid van de natuur. Rieten daken herinneren aan de tijd van grote hoeves en boerderijen en vormen een perfecte illustratie van het landelijke karakter.

Ramen in landelijke stijl

Even belangrijk voor de uitstraling van een woning is de stijl van de ramen en deuren. Bij landelijke woningen opteer je best voor klassieke, elegante ramen. Veel glas leidt tot een heldere lichtinval, wat de natuurlijke flair van je interieur verder accentueert.

Autentica landelijke ramen

Wie kiest voor landelijk wonen, kan niet mis doen met Zendow Autentica-collectie van Deceuninck. Die bestaat uit vier prachtige authentieke stijlen van PVC ramen:

  • Baroc: verzonken ramen
  • Renaissance: ramen met vooruitspringende balken
  • Romantic: ramen in kruisvorm
  • Arboré: ramen met houtverbindingslook

Interesse? Neem zeker eens een kijkje in onze Zendow Autentica brochure.

Schuiframen: een venster op de natuur

Je kan de interactie tussen je cottage interieur en de landelijke omgeving verder versterken door een schuifraam te installeren. Het vele licht en de open ruimte werken rustgevend en bieden letterlijk een venster op de natuur.
Ook hier kan je inspiratie halen uit onze ruime Monorail PVC schuiframen catalogus!

Deuren: PVC in natuurlijke look

Ook deuren spelen een belangrijke rol bij de look van je huis. Het kiezen van gepaste voordeuren, buitendeuren of binnendeuren is niet altijd even gemakkelijk. Zeker in landelijke omgevingen moet je immers rekening houden met verschillende criteria als duurzaamheid en stijl, zodat je deur conform is met de rest van je exterieur.

Ondanks de landelijke stijl hoeft je deur niet van hout te zijn. Een PVC voordeur kan je volledig zelf samenstellen. Het uitzicht bepaal je door gebruik te maken van verschillende natuurlijk ogende profielen en beglazing. Bovendien zijn PVC deuren erg voordelig op het vlak van prijs-kwaliteit.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!